XIV. Kék Duna Futás címvédőkkel

kekdunafutas

Közel 200 indulóra számít Kele Géza főszervező a szombati (rajt: 11.00), dunamocsi Kék Duna Futáson. Várhatóan ott lesznek a mezőnyben mindkét táv címvédői: a bősi Képesi Attila és a deáki Zdenka Hezká (5 km), valamint a budapesti Mező Roland és az oroszlányi Madarász Panka (10 km). És a hosszabb távon rajthoz áll egykori neves futónk, Magyar Imre is, aki korábban négyszer győzött Dunamocson. 

Nem lehet már a mezőnyben két állandó induló: Bögi Sándor és Petrók Lilla, akikre egyperces csenddel emlékeznek majd.

„Hatalmas meleg várható, ezért figyelmeztetem a versenyzőket, ne fekete szerelésben, túlöltözve érkezzenek, s igyanak rengeteg vizet a frissítő állomásokon. És aki kicsit sérült, már ne vállalja a rajtot, mert komoly következményei lehetnek” – jegyezte meg Kele, aki egyben futónagykövetünk és e terület szakavatott ismerője. – Ismét örömünnepre, igazi futónapra számítunk, amibe a versenyen kívül beletartozik az együttlét, a közös beszélgetések és a bemutatók is. Meghívtam újra Jókai Barborát, aki az újraélesztés rejtelmeibe vezet be minket. És ízelítőt kapunk a fiatalok körében terjedő brazíliai harcművészetből, a capoeirából is, amit annak komáromi mestere, Latino hoz el közénk fiatal védenceivel együtt.”

Kele Géza ragaszkodik a verseny hagyományaihoz, ezért ismét a Kék Duna-keringő zenéjére és postagalambok felröppenésével indul a mezőny, melyben a futókon kívül gyaloglók is lesznek, ők 5 km-t tesznek meg. Délelőtt (rajt: 9.00) futnak egyet a diákok és az apróbbak is: az ovisok 150, az alsó tagozatos alapiskolások 300, a felsősök 900 métert. „A főtávok jelentős része hűs fák alatt vezet, csak egyharmada van tűző napon. Aki felkészült, az ezzel is megbirkózik. Versenykínálatunk az évek során bevált, nem szeretnék változtatni rajta” – tette hozzá a házigazda, aki – mint mindig – nem húz futócipőt, hanem szpíkerként vezeti, követi a történéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?