Williamsék házi döntője

Melbourne. Serena és Venus Williams vívja a női döntőt az ausztrál nyílt teniszbajnok-ságon.A hétszeres GS-győztes, 36 éves Venus Williams honfitársa, CoCo Vandeweghe ellen nyert a négy között 6:7, 6:2, 6:3-ra, s 14 év után került ismét a fináléba Melbourne-ben. „Nagyon sokat jelent ez nekem.

Melbourne. Serena és Venus Williams vívja a női döntőt az ausztrál nyílt teniszbajnok-ságon.

A hétszeres GS-győztes, 36 éves Venus Williams honfitársa, CoCo Vandeweghe ellen nyert a négy között 6:7, 6:2, 6:3-ra, s 14 év után került ismét a fináléba Melbourne-ben. „Nagyon sokat jelent ez nekem. Mindenekelőtt azért, mert ellenfelem nagyon jól játszott. Egész idő alatt védekeznem kellett. Ez több, mint amiről álmodtam” – kommentálta döntőbe jutását az amerikai játékos, aki karrierje 15. GS-fináléjára készülhet.

Ellenfele húga, a második helyen kiemelt, hatszoros Australian Open-győztes 35 éves Serena lesz, aki két sima játszmában, 50 perc alatt verte 6:2, 6:1-re a nála mindössze egy esztendővel fiatalabb horvát Mirjana Lucic-Baronit. „Nem láttam Venus meccsét, de nagyon büszke vagyok rá. Ő a nővérem, aki inspirál, ő jelenti számomra a világot, az életet, számomra ő a minden. A döntővel a legszebb álmunk válik valóra – fogalmazott Serena Williams. – Ő a legkeményebb ellenfelem, senki nem vert meg olyan sokszor, mint ő. Mindegy, mi fog történni, mi már biztosan nyerünk. Biztosan egy Williams nyeri a bajnokságot.”

A szombati finálé lesz kettejük 28. egymás elleni mérkőzése, jelenleg Serena vezet 16:11-re. Legutóbb 2009-ben, Wimbledonban játszottak Grand Slam-döntőt, akkor Serena diadalmaskodott. Ha most is ő nyer, visszaveszi a világranglista első helyét a német Kerbertől.

A férfiaknál óriási csatát vívott a fináléért Roger Federer és Stan Wawrinka. A két svájci játékos meccsén az első két szett színvonalas csatát hozott, mindkettőt a négyszeres Australian Open-győztes Federer nyerte, ezután azonban feltámadt a 2014-es bajnok Wawrinka, aki a harmadik játszma előtt ápolást kért, és egy kötéssel a jobb térde alatt tért vissza. A harmadik és negyedik felvonás az ő fölényét hozta, és sokáig a döntő szettben is úgy tűnt, ő a kevésbé fáradt. Federer 3:2-es vezetésénél aztán hibázott Wawrinka, 4:2, majd 5:2 lett oda, s a volt világelső innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, amellyel pályafutása 28. Grand Slam-fináléjára készülhet (7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3). „Nem lehetek ennél boldogabb, hatodszor döntőzni az Aus Openen, féléves kihagyás után visszatérve. Remekül érzem magam, soha nem hittem volna, hogy 35 évesen GS-finálét játszhatok” – nyilatkozta Federer. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?