Weiss meglepő bejelentése: tudunk focizni

Pozsony. „A Dnyepropetrovszk elleni vereség miatt ránk zúdított kritika után most elsősorban annak örülök, hogy a sajtó képviselőinek is megmutattuk, igenis tudunk focizni” – nyugtázta elégedetten Vladimír Weiss, a ligetiek edzője tegnap, miután védencei vért izzadva legyűrték a besztercebányai Duklát.

Pozsony. „A Dnyepropetrovszk elleni vereség miatt ránk zúdított kritika után most elsősorban annak örülök, hogy a sajtó képviselőinek is megmutattuk, igenis tudunk focizni” – nyugtázta elégedetten Vladimír Weiss, a ligetiek edzője tegnap, miután védencei vért izzadva legyűrték a besztercebányai Duklát.

Hogy is van ez?

Egy futballedző szót kér, látni rajta, hogy meglepő mondanivalót tartogat az egybegyűltek számára, és akkor bejelenti a hírt: uraim, a futballistáim tudnak futballozni. Vagyis: a futballisták azok futballisták. Forradalmi bejelentés, nem viccelek, eddig ugyanis soha nem jutott eszembe a Corgoň Liga meccseit nézve, hogy focistákat látok a pályán. Tegnap sem.

Pedig a ligeti rangadó úgy kezdődött, hogy még a legvérmesebb fanatikusok sem hittek a szemüknek: a 2. percben a fiatal Vaščák a 16-os sarkáról jobb külsővel gyönyörű gólt lőtt a hosszú sarokba – 1:0! Ladislav Molnár edző szerint a besztercebányaiak – a svájci FC Wil elleni meccsre készülvén – kifejezetten az első negyedóra rohamainak kivédekezésére összpontosítottak, ehhez képest a 15. percben már 2:0 volt az állás: ismét az agilis Vaščák villant a jobb szélen, beadásáról Šebo még lemaradt, a túloldalon érkező Mikulič azonban a kivetődő Zajac fölött a léc alá vágta a labdát.

A Duklán az átszervezés sem segített, kétgólos hátránynál ugyanis Molnár edző csatárposztra küldte az ezúttal középhátvédként kezdő Semeníket, a „rettegett gólvágó” azonban mintha pályán sem lett volna ezen a meccsen. S mivel az állandóan reklamáló Sovič is csak azzal vétette magát észre, hogy a 46. percben büntetlenül kiütötte Mikuličot a felezővonalnál, Jakubkóra maradt a feladat, hogy felvegye a versenyt a ligetiekkel. A hórihorgas támadó igyekezett is derekasan, az 51. percben Libič ívelése után egy szerencsés fejesgóllal szépíteni is tudott, az egyenlítésre azonban már nem futotta erejéből, s még a rendkívül bizonytalan kapus benyomását keltő Čobej sem tette meg neki azt a szívességet a 77. percben, hogy bevédje fejesét, pedig majdnem sikerült a mutatvány.

A ligetiek tehát győztes főpróbával hangoltak a Dnyepropetrovszk elleni kupameccsre, más kérdés, hogy a hazai 0:3 után nekik már úgyis mindegy.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?