Weiss büszke a csapatára az 1:5 ellenére

BL

Meglepően jól viselte Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője, hogy csapata 5:1-es, kiütéses vereséget szenvedett a Celtic otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. fordulójában.

Az égszínkékek megszeppenve kezdtek a Celtic Parkban, a klubtörténet első BL-mérkőzésén örülhettek, hogy csak egygólos hátrányba kerültek az első félidőben, egy szögletből Scales volt eredményes. A skótok szinte semmit nem engedtek a Slovannak, és bár óriási helyezeteket nem tudtak kidolgozni, folyamatos nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. A szurkolóik pedig kitüntetett figyelemmel követték a pályán ifjabb Weisst, aki a 2010/11-es idényben az örök rivális Rangersnél szerepelt kölcsönben a Manchester Citytől – minden egyes labdaérintését füttyszó kísérte.

A második félidő elején aztán gyorsan eldöntötte a meccset a skót csapat, előbb Furuhasi, majd tizenegyesből Engels talált be – 3:0. 

A Slovan ekkor a semmiből szépített: Scales gyertyát rúgott, Tolic gyönyörű mozdulattal levette a labdát a 16-oson belül Wimmernek, aki nem kevésbé szép külsőzéssel kilőtte a felső sarkot – 3:1. „Természetesen örülök a gólomnak, ez volt az első a Slovan mezében. De inkább becseréltem volna egy pontra. Azt hittem, egy újabb góllal izgalmasabbá tehetjük a meccset, de aztán túl sok hibát követtünk el – nyilatkozta utóbb az osztrák védő.

A zöld-fehéreket egyáltalán nem zökkentette ki a találat, továbbra is maximálisan uralták a meccset. Kühn belőtte a negyediket is, a hajrában pedig Idah állította be az 5:1-es végeredményt. A Celtic története során először tudta megnyerni a nyitómeccsét a BL-ben.

„Elég nagyarányú vereséget szenvedtünk, ennél jobban játszottunk. Az első félidővel nagyon elégedett voltam, csak egy rögzített szituációból kaptunk gólt, és Vladónak volt egy nagy helyzete. A szünetben arról beszéltünk, túl kell élnünk a várható nyomást a második félidő elején, sajnos ez nem sikerült, eldőlt a meccs. Szépítettünk, de már érezhetően elfáradtunk – értékelt Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője. – Büszke vagyok a csapatra, mert bátran mert játszani. Persze, az 1:5 nem néz ki jól, de mindent beleadtunk, és úgy gondolom, az eredmény ellenére jó benyomást keltettünk a nézőkben. Az 1:5 nem igazságos, de könnyű labdavesztéseinket könyörtelenül megbüntette az ellenfél.

A Slovan két hét múlva hazai pályán is bemutatkozik a sorozatban, ellenfele az Interrel 0:0-át játszott Manchester City lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?