Weiss: „Aranyat ér a három pont a feröeriek ellen”

foci
Pozsony |

Hátrányból fordítva győzte le a pozsonyi Slovan a feöreri Klaksvíkot 2:1-re a labdarúgó Európa-konferencialiga A csoportjának 1. fordulójában.

A kérdés az volt, mivel rukkolnak elő Pozsonyban a vendégek, miután az idei BL-sorozatban nagy meglepetésre mind a Fradit, mind a svéd Häckent kiverték, és szoros csatákban maradtak alul a BL- és EL-playoffban is. Védekeztek a javából, játékukkal ízelítőt adtak a kemény, a szabálytalanság határait súroló észak-európai fociból. Szinte lezárták tizenhatosuk előterét, 5-4-1-es felállásban mozogva, ha kellett, keményen közbeléptek, akár szabálytalanul is. Főleg a sérülése után visszatért ifj. Weisst faragták gyakran. A Slovan elejétől kezdve mezőnyfölénybe került, de lassú játékával alig teremtett helyzetet a feöreri kapu előtt. Nehéz volt a sok láb között rést találni. Mivel már a bevonuláskor kitűnt, hogy a Klaksvík magassági fölényben lesz, beívelések helyett a Slovan jobbára a többpasszos játékkal próbálkozott. Egy félidőn át sikertelenül.

Ellenfelünk semmivel nem lepett meg bennünket. Az első játékrészben nem voltunk eléggé mozgékonyak a védőzónák között” – tért vissza a történtekre id. Vladimír Weiss. A Slovan vezetőedzője szerint számítani lehetett arra, hogy a rögzített helyzetekből lesznek veszélyesek a vendégek. Szabadrúgásaikból még a saját térfelükről is a Slovan kapujának előterébe küldték a labdát, s nagy bedobásokkal szintén gyakran kísérleteztek. Aztán a második félidőben egy szögletrúgás után belőtt labda Pavlovichoz került, aki közelről vezetéshez juttatta a feörieket – 0:1.

Bár a beívelő Frederiksbergnek csodálatos lába van, ilyen gólt nem kaphatunk, se Borjan kapus, se a középhátvédek nem avatkoztak közbe. Végül is nagyon örülök annak, hogy ebből a helyzetből fordítani tudtunk. Nem könnyű az ilyesmi! Abban talán a legjobbak vagyunk az európai kupákban, ha térdre is kényszerülünk, felállunk onnan, és megnyerjük a mérkőzést. Igaz, nem mindig. Nehéz meccsen vagyunk túl, győzelemmel, aranyat érő három ponttal” – mérlegelt a mérkőzés után id. Weiss.

Két Csavrics-villanás hozta a fordulatot. Előbb az oldalvonal mentén ügyesen lefordult ellenfeléről, gyorsaságát kihasználva betört a tizenhatosba, és középre adott labdáját az érkező ifj. Weiss pattintotta a kapuba – 1:1. „Egész pályafutásom során apám mindig szóvá tette, hogy a kontráknál nem követem elégszer úgy a támadást, hogy elém lehessen tálalni a labdát. Ritkán szerzek ilyen gólt. Csaki meghúzta a szélen, a labdája megtalált, és némi szerencsével betaláltam” – fűzte hozzá a gólszerző.

Nem sokkal később a csereként beállt Barszegjan leheletfinom ballábas ívelése Csavrics fejéről került a hálóba – 2:1. „Csaki kiváló játékos, ha erőnlétileg is felkészült, hihetetlen dolgokra képes. Ilyen gyors focistát még nem edzettem, óriási tehetség. A csatároknak ez a dolguk, teljesítette, amit várunk tőle” – jegyezte meg egyik kedvencéről a Slovan vezetőedzője.

Megvolt a Slovan-vezetés, ami később lehetett volna nagyobb arányú is, de az ígéretes kontrák nem végződtek góllal. A végén aztán döntetlen is lehetett volna: előbb Borjan mentett bravúrosan, ordító gólhelyzetben, majd a ráadás perceiben rossz kifutása után kiesett s kezéből a labda, de védőtársai megakadályozták az egyenlítést. „Nagyon nehéz olyan csapat ellen futballozni, amelyik leparkolja a tizenhatos környékén az autóbuszát, és a hibára vár. Nem egyszerű 11 védekező játékossal szemben boldogulni. Sok helyzetünk volt, de aztán csökkent a figyelmünk, és gólt kaptunk, a végén nyugodtabban kellett volna futballoznunk. Nyerni akartunk, megörvendeztetni a szurkolókat, de úgy érzem, jó mérkőzést játszottunk” – értékelt a győzelem után a mixzónában Milan Borjan, a Slovan horvát-kanadai kapusa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?