Volešák brillírozott a Göteborg ellen

<p>A Debrecen, a Senica, valamint a Trenčín döntetlenezett, a Honvéd és a Žilina pedig kétgólos vereséget szenvedett a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.<br />&nbsp;</p>

A két magyar és a három szlovák csapat egyaránt idegenben lépett pályára.

Kihagyott Loki-ziccerek

A Debrecen 2:2-t játszott a norvég Strömsgodset otthonában. A Loki közel állt a győzelemhez, Kovács Péter, a hazaiak magyar légiósa 93. percben egyenlített. „A DVSC sokkal jobb volt, óriási mázlival tudtuk döntetlenre hozni a meccset. Tudtuk, hogy jók, ám még annál is jobbak voltak, mint gondoltuk”– ismerte el Ronny Deila, a Strömsgodset vezetőedzője. „Nyernünk kellett volna, mert nagyon sok lehetőségünk volt. Sidibe lőtte mindkét gólunkat, de még legalább három ziccert elpuskázott – értékelte a meccset Kondás Elemér, a Loki mestere, akinek csapata Bódi kiállítása miatt az utolsó 25 percet emberhátrányban játszotta. – Idegenben jó eredménynek számít a döntetlen, de a győzelem természetesen sokkal jobb lett volna, mert így a visszavágó még nincs lefutva. Arra törekszünk, hogy hazai pályán nyerjünk és továbbjussunk.”

Gyengélkedő kispesti kulcsemberek

Nem ment a Honvédnek Újvidéken, 2:0-ra kikapott a 70 percig tíz emberrel játszó Vojvodinától. „A mienknél erősebb csapattal találkoztunk, úgy jöttünk ide, hogy jó eredményt érünk el, hogy elegendő esélyünk maradjon a visszavágóra. Sajnos ez nem sikerült, sok hibát követtünk el, a csapatomból hat–hét játékos a tudása alatt teljesített. Még azután sem találtuk meg a jó megoldásokat, hogy emberhátrányba kerültek a hazaiak – mondta Marco Rossi, a kispestiek olasz szakvezetője. – Minden tiszteletem a Vojvodináé, mert bár semmi különöset nem csinált, azt játszotta, amit ilyen helyzetben kell, azt viszont nagyon jól. Csalódott vagyok, mert nem azt nyújtottuk, amit kellett volna. A jó játékos ismérve, hogy az ilyen mentálisan is nehéz meccseken is jól teljesít.”

Hat percre volt a győzelemtől a Senica

Sokáig úgy tűnt, hogy a Senica nyerni tud a Videotont kiverő Mladost Podgorica vendégeként, ám a 85. percben a japán Isihara beállította 2:2-es végeredményt. Az erdőhátiak jobbak voltak, kétszer is vezettek, de végül be kellett érniük a döntetlennel. „Nagy kár, hogy a hajrában egy pontrúgás után gólt kaptunk, mert a játék képe alapján győzelmet érdemeltünk volna – szögezte le Eduard Pagáč, a Senica 35 éves trénere. – A Mladost nem lepett meg semmivel, ugyanúgy játszott, mint a Videoton ellen, elsősorban a védekezésre összpontosított, de gyors csatáraik veszélyesnek bizonyultak. A visszavágón már a gól nélküli eredmény is a továbbjutásunkat jelenti, ám odahaza győzni akarunk.” Az is jelzi, hogy a szlovák csapat volt a jobb, hogy Nikola Rakojevic, a montenegrói együttes edzője elégedett volt a döntetlennel.

Trencséni kapusbravúrok

Sokan előre leírták a kupaújonc trencséni együttest a 18-szoros svéd bajnok IFK Göteborg ellen. Nosický edző védencei azonban kitettek magukért a Helsingborgban rendezett találkozón (Göteborg a női foci Eb-nek ad otthont, ezért kellett más helyszínen játszani a meccset), gól nélküli döntetlent értek el. Ráadásul úgy, hogy Mazáňt már a 10. percben kiállították. Volešák kapus fantasztikusan védett, bravúrjaival szinte őrületbe kergette a hazaiakat. „Nagyon nehéz volt gyakorlatilag az egész meccset emberhátrányban játszanunk, de futballistáink példásan küzdöttek. Akadt néhány lehetőségünk is. Természetesen a hazaiak előtt sokkal több helyzet adódott, ám Miloš Volešák remek napot fogott ki, nem lehetett gólt lőni neki. A 0:0 után megnőttek a továbbjutási esélyeink, de rázós visszavágó vár ránk” – hangsúlyozta Ľubomír Nosický.

Félénk zsolnaiak

Meglepetésnek számít, hogy a zsolnai együttes 3:1-re kikapott az Olimpija Ljubljana otthonában. A vendégcsapat érthetetlenül félénk játékkal kezdte a mérkőzést, nem csoda, hogy a 26. percben 2:0-ra vezetett a szlovén gárda. Az első félidő hajrájában két kiállítás is történt, előbb a hazai Delamea-Mlinar, majd röviddel később a zsolnai Bello előtt villant a piros lap. Nyolc perccel a lefújás előtt Škvarka szépített, ám hosszabbításban Dúbravka újabb gólt kapott. „Nem tudom miért, de önbizalom nélkül és remegő lábakkal léptek pályára a fiúk. Ezt ki is használták a hazaiak, két gyors góllal büntettek bennünket – értékelt Adrián Guľa, az MŠK vezetőedzője. – A második félidőben feljavultunk, és sikerült is szépítenünk. Sajnos, nem sokáig maradt a 2:1-es eredmény, mert egy eladott labda után ismét a kapunkba találtak a hazaiak. Rendkívül nehéz visszavágó elé nézünk.” (ns, TASR, SITA)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?