Vlhová győzött a svédországi óriás-műlesiklásban

Petra Vlhová

Nagy fölénnyel Petra Vlhová nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának pénteki óriás-műlesikló versenyét a svédországi Aréban.

Az ebben a számban 2019-ben ugyanezen a helyszínen világbajnok, a pekingi játékokok műlesiklásban aranyérmes szlovák síző az első futamban a legjobb időt érte el, és a másodikban is magabiztos volt, a harmadik eredménnyel teljesítette a pályát, ezzel fölényesen végzett az élen.

Másodikként az olasz Marta Bassino, harmadikként pedig az amerikai Mikaela Shiffrin zárt.

Az első lecsúszás után harmadik svéd Sara Hector másodjára kapunak ütközött, így a hazai nézők szomorúságára kiesett. Emiatt öt pontra csökkent az előnye a szakági vk pontversenyében az ezúttal negyedik francia Tessa Worley-val szemben.

Nagy előrelépést mutatott be az első futamban 25. osztrák Franziska Gritsch, aki a másodikban a leggyorsabb volt, ezzel hatodik lett.

A pályával sok versenyzőnek meggyűlt a baja, a hatfokos melegben felpuhult a hó, emiatt nehéz volt ideális íveken stabilan síelni.

Érdekes

Eredmények:

1. Petra Vlhová (szlovák) 2:32.59 perc (1:14.80 p/1:17.79 p)
2. Marta Bassino (olasz) 2:33.83 (1:14.83/1:19.00)
3. Mikaela Shiffrin (amerikai) 2:34.29 (1:15.59/1:18.70)

A szakági vk állása 8 verseny után (még 1 van hátra): 1. Sara Hector (svéd) 522 pont, 2. Tessa Worley (francia) 517, 3. Shiffrin 471

Az összetett vk állása 32 viadal után (még 5 van hátra): 1. Shiffrin 1210 pont, 2. Vlhová 1139, 3. Federica Brignone (olasz) 931

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?