Vlhová csak 5. lett Lienzben

Petra Vlhová

Az első futamban túl óvatos volt, a másodikban kockáztatott, és hibázott – Petra Vlhová az 5. helyen zárt a női alpesi sízők lienzi műlesikló-versenyén. Ismét Mikaela Shiffrin győzött.

Az amerikai Mikaela Shiffrin továbbra is megállíthatatlan az alpesisí-Világkupában, Lienzben már az első fordulóban jelentős előnyre tett szert a többiekhez képest, és a második futamban sem tudta senki megszorítani. A 22 éves síző így pályafutása 36. Vk-győzelmét aratta.

Petra Vlhová előzetesen nagyon fogadkozott, hogy szeretné legyőzni Shiffrint, de erre végül nem került sor. Az első futamban – amelynek pályáját Shiffrin edzője állította fel – nem a tőle megszokott agresszív tempóban versenyzett, ő maga úgy fogalmazott, túl sokat „kerülgette” a kapukat, míg Shiffrin egyenesen száguldott lefelé.

Hátránya több mint másfél másodperc volt Shiffrinhez képest, és a 4. helyről várhatta a folytatást. A második futam pályáját az ő edzője, Livio Magoni állíthatta fel, és rögtön a rajt után látszott, hogy Vlhová sokkal inkább elemében érzi magát. Keményen, a határon sízett, és a második részidőnél tudta is növelni az előnyét a többiekkel szemben, de ekkor jött egy pici megingás, amivel sok időt vesztett, s összesítésben végül az 5. helyre volt elég a teljesítménye.

„Nem vagyok elégedett, mert bár az ötödik hely nagyszerű, én mindig dobogóra szeretnék állni. Mindig a lehető legjobb teljesítményt szeretném nyújtani, de most nem sikerült. Nem volt könnyű dolgom, mert a körülmények sem voltak ideálisak. Nagyot harcoltam, de hibákat követtem el, és ezek értékes tizedmásodpercekbe kerültek” – nyilatkozta Vlhová. 

Érdekes

Alpesisí-Vk, Lienz

Női műlesiklás: 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:43,87, 2. Wendy Holdener (svájci) +0,89 s, 3. Frida Hansdotter (svéd) +1,22, … 5. Petra Vlhová (szlovák) és Estelle Alphand (svéd) mindketten +1,82.

A szakági Vk állása: 1. Shiffrin 380 pont, 2. Vlhová 305, 3. Holdener 185.

Az összetett Vk állása: 1. Shiffrin 821 pont, 2. Viktoria Rebensburg (német) 430, 3. Tina Weirather (liechtensteini) 374, 4. Vlhová 349.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?