Vlhová 30 versenyt tervez

A műlesiklás és az óriás-műle-siklás mellett szuper-G-ben és kombinációban is fog versenyezni Petra Vlhová az alpesi sízők jövő hétvégén kezdődő Világkupa-szezonjá-ban.

A műlesiklás és az óriás-műle-siklás mellett szuper-G-ben és kombinációban is fog versenyezni Petra Vlhová az alpesi sízők jövő hétvégén kezdődő Világkupa-szezonjá-ban. „Ha meg akarom nyerni a nagy kristályglóbuszt, muszáj több versenyszámban rajthoz állnom” – állítja a szlovák síelő.

„Erősebb vagyok, mint valaha” – jelentette ki magabiztosan Vlhová, aki tavaly összetettben a 10., műlesiklásban pedig az 5. helyen zárt a Világkupában. Az elmúlt szezon utolsó műlesiklóversenyét Aspenben megnyerte, így a pjongcsangi olimpián is nagy reményekkel állhat rajthoz. A februári ötkarikás játékokra azonban még nem gondol. „Igyekszem az adott pillanatra koncentrálni. Örülök, hogy már kezdődik a szezon, hosszú volt a felkészülés” – magyarázta a 22 éves versenyző.

Ez a második szezonja, amelyet Livio Magoni irányítása alatt abszolvál. Az olasz trénert hazájában nem kedvelték, az olasz versenyzők túl keménynek találták. Vlhová nem panaszkodik, bírja a terhelést. „Sokkal nehezebb edzéseim voltak, mint tavaly nyáron, néhány tréninget egyszerűen csak túl kellett valahogyan élni, de ezekre is szükségem van. A szervezetem sokat bír, én is érzem, hogy fejlődtem, és a sílécen is nagyszerűen érzem magam” – mondta Vlhová, aki idén nyáron már a szuper-G-t és a lesiklást is szorgalmasan gyakorolta.

„A szorgalmát tőlem örökölte. Meg az erős térdét!” – mondta büszkén Igor Vlha, a kiváló síző édesapja. A térd kulcsfontosságú ebben a sportágban, a szlovákok másik kiválósága, Veronika Velez-Zuzulová éppen második komoly térdszalag-sérüléséből lábadozik.

Zuzulová példaképből Vlhová barátnőjévé és ellenfelévé is vált. „Van egy fotó, amin Petra 12 évesen áll Veronika mellett. Akkor még csak álmodoztunk arról, hogy egyszer együtt fognak versenyezni” – mesélte Igor Vlha. Arról, mennyibe kerül a lánya felkészülése, nem akart beszélni. „Szlovákiában vagyunk, inkább nem mondanék konkrétumokat. De a legnagyobb tétel nem is az edzői stáb fizetése, hanem a rengeteg utazás, hotelszobák, repülőjegyek” – magyarázta Vlha. Végül annak kapcsán, hogy Petra nyáron Štefan Svitkóval a motorozást is kipróbálhatta, annyit elárult, hogy egy Vk-szezon még többe is kerülhet, mint egy Dakar-részvétel, ami nagyjából 250 000 euró.

„Furcsa lesz, hogy most nem lesz mellettem Veronika a versenyeken, mert ösztönöztük egymást, többször előfordult, hogy ha az egyikünk ki is esett, a másikunk jó eredményt ért el. De ez van, én igyekszem mindent megtenni a jó eredményekért” – mondta Vlhová, aki idén nyáron leérettségizett, így már teljes egészében a sportra koncentrálhat. „Egy gonddal kevesebb. Főiskolára egyelőre nem akarok menni. Nem lehet egyszerre két dolgot teljes erőbedobással csinálni, a síelés mellett ezt az iskola sínylené meg” – tette hozzá a fiatal versenyző.

A szezon jövő szombaton Söldenben kezdődik, itt hagyományosan óriás-műlesiklás van műsoron. Vlhová tavaly az idénynyitón 8. lett. „A söldeni pálya nagyon nehéz, főleg, ha jeges, de én szeretem az ilyen pályákat – szögezte le határozottan Vlhová. – Jó lenne, ha meg tudnám javítani a tavalyi helyezésemet, de nem akarok semmit megígérni. Meglátjuk az első futam után.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?