Vlčekék dühöngtek, de döntősök

Racice |

<div>Középfutamában a harmadik lett, de így is döntős K4 500 méteren a Denis Myšák, Vlček Erik, Tarr György, Linka Tibor összeállítású egység a kajak-kenu vb-n.&nbsp;</div>

Az Eb-címvédő magyar hajó óriási meglepetésre kiesett. A szlovákiai négyes a második középfutamban került sorra. A rajtjuk nem sikerült túl jól, féltávnál még nem voltak a legjobb háromban. A hajrában sikerült javítaniuk, bejöttek a továbbjutást érő harmadik helyre, de arcukon minden tükröződött, csak nem elégedettség. Linka Tibor mérgesen csapkodta a vizet a lapátjával, Vlček Erik és Tarr György dühös arccal meredt maga elé. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"286202","attributes":{"alt":"","author":"Somogyi Tibor felvétele","class":"media-image","height":"445","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] „Nem tudom, mi volt a gond, ezt gyorsan ki kell derítenünk. Meg akartuk nyerni a futamot, hogy jó pályát kapjunk a döntőben… Vasárnap főleg az lesz a fontos, hogy ne aludjunk el a rajtnál” – magyarázta az újságíróknak Vlček, három társa azonban közben a harmadik középfutamot nézte, amelyben az Európa-bajnok magyar hajó csak az ötödik helyen ért célba, ezzel csak a B-döntőbe jutott. „A csehek továbbjutása egy hajszálon múlt, a magyarok most kiestek… Ebből is látszik, mennyire kiegyenlített a mezőny ebben a számban” – jegyezte meg Vlček.  A K4 500 méter iránt azután nőtt meg így az érdeklődés, hogy az idei év elején végérvényesen eldőlt, az ezer méter helyett ez lesz az új olimpiai szám. Tarr György arra hívta fel a figyelmet, hogy a döntőben sokkal jobban kell rajtolniuk: „Ez a rajtbíró nagyon sokat kivár a két vezényszó között, ezért nehéz, hogy mindenki egyszerre kapja el a rajtot. Pedig ha mind a négyen egyszerre belehúzunk, azzal rögtön az elején meg lehetne ugrani.” Szombat délután épp az ellenkezője történt, a szlovákiai hajónak a mezőnyben kellett behoznia a rajtnál összeszedett lemaradást. „Nem ez volt a legjobb pályánk. Sokkal jobbat vártunk. Ezen a vb-n egyelőre nem érvényes, hogy pályáról pályára javulunk. Az egyetlen pozitívum, hogy döntősök vagyunk” – mondta Linka Tibor. A négyes edzője, Likér Péter nem is dicsérte meg védenceit, főleg a rossz rajtot kérte számon rajtuk.  A vasárnapi döntőkben lesz még egy szlovákiai négyes, Samuel Baláž, Martin Nemček, Milan Fraňa és Jakubík Gábor 1000 méteren áll rajthoz. Gelle Péter 500 méteren száll vízre kajak egyesben. A vasárnap délelőtti 13 döntőből 11-ben lesz magyar versenyző.  Vasárnap kora délután három 5000 méteres számot rendeznek, C1-ben a somorjai Farkas Vince is érdekelt lesz, és mindhárom számban indul magyarországi versenyző.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?