Vlagyimir Klicsko már alig várja a Chambers elleni harcot

Düsseldorf |

<p>Az ukrán nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok, Vlagyimir Klicsko türelmetlenül várja, hogy szombaton, Düsseldorfban összecsapjon az amerikai Eddie Chambers-szel, és legyőzze korábbi edzőpartnerét.</p>

"Kilenc hónap szünet után abszolút motivált vagyok, és harcra kész - nyilatkozta az 57. profi mérkőzésére készülő, 33 éves ifjabbik Klicsko fivér.

A három világbajnoki övet (IBF, WBO, IBO) is birtokló bokszoló először lép szorítóba a tavalyi, Ruszlan Csagajev elleni sikeres címvédése óta.

"Sokkolni fogom a közönséget - ígérte ugyanakkor Chambers. - Soha nem készültem még ilyen keményen."

A Boksz Világszervezet (WBO) ranglistáján első helyen jegyzett 27 éves amerikai 36 mérkőzéséből 35-öt megnyert - 18-at kiütéssel -, és mérlegét csupán egyetlen vereség csúfítja.

"Nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget" - mondta a Klicskónál 14 centiméterrel alacsonyabb, s 15 kilóval könnyebb Chambers, aki elsősorban sebességét kihasználva próbál majd fogást találni az ukránon.

A mindhárom világbajnoki övét kockára tevő Klicsko a felkészülés alatt súlyban és magasságban is Chambershez hasonló partnerekkel öklözött.

"Végiggondoltam minden eshetőséget, és biztos vagyok benne, hogy az övek a családban maradnak" - jósolt magabiztosan az 56 mérkőzése közül 53-on - ebből 47-szer KO-val - diadalmaskodó, és mindössze hármat elveszítő ukrán óriás, aki egy centi híján 2 méter magas.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?