Vk: Zuzulová második lett

St. Moritz. Pályafutása legjobb idényén van túl Veronika Velez-Zuzulová, aki a második helyen végzett a műlesiklók szakági Világkupa-sorozatában.Az idény utolsó, St. Moritz-i műlesiklóversenyén is a második helyen ért célba Zuzulová a fenomenális amerikai Mikaela Shiffrin mögött.

St. Moritz. Pályafutása legjobb idényén van túl Veronika Velez-Zuzulová, aki a második helyen végzett a műlesiklók szakági Világkupa-sorozatában.

Az idény utolsó, St. Moritz-i műlesiklóversenyén is a második helyen ért célba Zuzulová a fenomenális amerikai Mikaela Shiffrin mögött. „Az első futam nem volt rossz, de megcsíptem egy követ, amit csak a célban vettem észre, és lécet kellett cserélnem, nem volt egyszerű verseny. Nagy felelősséget éreztem magammal és a szurkolóimmal szemben is. Tudtam, hogy maximális erőbedobással kell síelnem, mert a svájci Wendy Holdener még megelőzhetett volna a szakági versenyben. Boldog vagyok, hogy második lettem, de nagyon fáradtnak is érzem magam” – nyilatkozta Zuzulová.

Zuzulovának ez volt a hatodik dobogós helyezése a szezonban, a két flachaui versenyt meg tudta nyerni. A szakági Vk-elsőségért járó kristályglóbuszról lemaradt, de két bronzérme után (2008, 2013) eddigi legjobb eredményét érte el a 31 éves szlovák versenyző.

„Ez a legjobb szezonom, amely a jövőre nézve is motivál. Tavaly hatodik lettem, most második vagyok. Már csak az utolsó lépés hiányzik, és tudom, mit kell tennem ennek eléréséhez – nyilatkozta Zuzulová, akinél csak a svéd Frida Hansdotter volt jobb műlesiklásban. – Ha a teljes szezont nézem, kár az elmaradt maribori versenyért. Saját hibám miatt nem értem el jó eredményt Crans Montanában, és sajnálom az aspeni betlit is. A legjobb teljesítményt Flachauban nyújtottam, a csúcspont pedig Jasná volt, a nagyszerű hazai szurkolók előtt.”

A hazai drukkerek Petra Vlhová sikereinek is örülhettek idén. A 20 éves liptószentmiklósi síző Aaréban győzni tudott, s emellett két dobogós helyet is begyűjtött műlesiklásban. St. Moritzban azonban rontott a második futamban, és végül a 18. lett. „Mivel összességében a hatodik helyen végeztem, fantasztikus idényem volt, elégedett vagyok” – mondta Vlhová.

Az összetett Vk-ban Zuzulová a 13., Vlhová a 24. lett, a magyar Miklós Edit – aki a már korábban lezárult számokban, lesiklásban és szuper-G-ben versenyzett – a 42. helyen fejezte be a szezont. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?