Vizes vb - Varga Dénes: nagyon sok bennem maradt

Varga Dénes

A világbajnoki negyedik magyar férfi vízilabda-válogatott két legrutinosabb tagja, a csapatkapitány Varga Dénes és a kapus Nagy Viktor is csalódottan értékelt a horvátokkal szemben elveszített bronzmérkőzést követően, utóbbi ráadásul elmondta, elképzelhető, hogy az utolsó világbajnokságán szerepelt.

"Egy sérülés sosem jön jól, csak azért sajnálom, mert a Ferencvárossal nagyon jó szezont produkáltunk és nekem is jól ment a játék, kifejezetten fontos tagja lehettem volna ezen a nyáron a válogatottnak, de egy ilyen szerencsétlenség közbeszólt" - mondta a zöld-fehérekkel Bajnokok Ligája-győztes, a hannoveri nyolcas döntő legértékesebb játékosának is megválasztott Varga.

"Nagyon sajnálom, mert sok volt bennem, és nem biztos, hogy sok esemény van még előttem. Nagyot alakíthattunk volna" - mondta a 32 éves olimpiai bajnok, akinek a lövő kezén tört el a kisujja az Új-Zélandiak elleni, gyakorlatilag edzéssel felérő nyitómérkőzésen.

"Próbáltam teljes értékű játékosként funkcionálni, de a lövés és az irányítás sem ment igazán. Nagyon sok bennem maradt, ma is volt olyan akcióm és lövésem, ami nem így nézett volna ki, ha engedelmeskedik a végrehajtó testrész. Bízom benne, hogy a januári Európa-bajnokságon már azt mondhatom, hogy tökéletes állapotban vagyok, de ez sajnos egy nagyon makacs dolog" - tette hozzá Varga, majd úgy folytatta: rendkívül sportszerűek voltak vele a riválisok, hiszen nem ütöttek oda a sérült ujjára szándékosan.

A 35 éves Nagy Viktor arról beszélt, hogy azért is sajnálja az elszalasztott lehetőséget, mert világbajnoki eredményeiből gyakorlatilag csak ez a bronzérem hiányzott neki. 

"Egytől hatig minden volt, kivéve a bronzérmet, amit most nagyon akartam. El vagyok keseredve. Ráadásul lehet, hogy ez volt az utolsó világbajnokságom" - mondta a kapus, aki a bronzcsatával kapcsolatban megjegyezte, a játékvezetők ugyan összevissza fújtak, de nem ezért kaptak ki, hanem azért, mert a horvátok jobban védekeztek és pontosabban fejezték be a helyzeteiket.

A magyar csapat, amely az elődöntőben az olaszokkal szemben maradt alul, nem szerzett olimpiai indulási jogot a Koreai Köztársaságban.

Erre legközelebb a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon lesz lehetősége, melyen egy kvótát osztanak ki.

A magyar férfi és női válogatott is negyedikként zárt Kvangdzsuban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?