Visszatért a győztes útra a DAC

DAC
Dunaszerdahely |

Vida Kristopher góljával 1:0-ra nyert a DAC a Nitra ellen a labdarúgó Fortuna Liga 14. fordulójában. A dunaszerdahelyiek két elvesztett tétmeccs után győztek újra.

 

A meccs előtt a pálya közepén köszöntötték a Győri Audi Erobbat.  Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázónőit. A lányok a Nélküled alatt is a gyepen maradtak, és a magyar játékosok, Görbiczcel és Tomorival az élen végig is énekelték az immár a DAC himnuszának számító dalt.

A két csapat bevonulására az YBS fanklub különleges koreográfiát készített: a B tribünön felemelt fóliákból a "2008. 11. 01." felirat rajzolódott ki, a C tribünön pedig vörös görögtüzek tették még hangsúlyosabbá a "Nem felejtünk" feliratot. Néhány hanggránát is robbant. A dunaszerdahelyi klub biztosan nem ússza meg a büntetést a pirotechnika használatáért, de a drukkerek tényleg nagyon látványosan emlékeztek meg a tíz évvel ezelőtti kíméletlen szurkolóverésről.

A telt ház előtt a DAC kezdett aktívabban, a 13. percben Vida Kristopher szép cselek után lőtt, de a befejezés gyengére sikeredett. Hat perccel később Vida Kristopher beadásába nagyon rosszul tette bele a lábát Divkovic.

 

Érdekes

DAC-Nitra 1:0 (1:0)

Góllövők: Vida K. (30.)

Sárga lap: Jedlička, ill. Kuník, Kóňa, Fábry.

Játékvezető: Hrčka, 8474 néző.

DAC: Jedlička - Záhumenský, Šatka, Huk, Davis - Bednár, Vida M. - Vida K., Herc, Divkovic (83. Šimčák) - Bayo.

NITRA: Hroššo - Kuník, Farkaš, Niba,Chovanec - Kóňa, Šimončič - Charizopulos (70. Cserednicsenko), Vestenický, Chobot (56. Fábry) - Taiwo (85. Guláš).

Fél óra játék után viszont megszerezte a vezetést a DAC: a villámgyors akció Vida Mátétól indult, aki remek labdával ugratta ki Hercet, ő pedig középre adott, ahol már érkezett Vida Kristopher - 1:0! Egy percen belül újabb gólt lőhettek volna a sárga-kékek, Bayo vezethette egyedül a labdát Hroššo kapusra, de nagyon gyatrán lőtt. Nem sokkal a szünet előtt a két Vida játszott össze, de nem született újabb gól.

A második félidő elején kicsit leült a játék, a vendégek labdabirtoklása feljavult. Chovanec lövése először kipattant Jedličkáról, de másodszorra megfogta a labdát a dunaszerdahelyi kapus. A 60. percben Vida Kristopher szerzett labdát, lövését blokkolták, kisvártatva Herc bombázott, Hroššo maga sem tudja, hogyan védett. A 70. percben Vida Máté ívelte Bayo fejére a labdát,de az elefántcsontparti csatár a kapu fölé fejelt. Kilenc perccel a lefújás előtt egy hazai labdavesztés után majdnem egyenlített a Nitra, ám Taiwo lövésébe még pont jókor ért bele egy láb. Hyballa edző így is őrjöngött. A frissen beállt Šimčák majdnem gólt lőtt, ám nyomtak a nyitraiak is, de a lehetőségeik kimaradtak.

A sárga-kékek azonban kihúzták kapott gól nélkül a meccset (az előző nyolc találkozójukon legalább egyszer mindig kapituláltak). A végén még Herc eresztett meg egy bombát Hroššo kapujára. Állva tapsolt a csaknem kilencezer drukker, kedvenceik otthon tartották a három pontot. Ezzel a DAC továbbra is a második a tabellán.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?