Visszatérnek a teremfocitornák

gyerek teremfoci
Dunaszerdahely/Nyárasd |

A koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő után immár a téli holt idényben közkedvelt, a tavaszra való felkészülést szolgáló teremfocitornák is visszakerültek a palettára.

Így lesz ez a Csallóközben és a Mátyusföldön, mindkét térségben januárban és februárban az utánpótlás-korosztályok megmérettetéseire kerül sor. A csallóköziek tornasorozata szombaton, január 14-én az idősebb diákok (U15) erőpróbájával rajtol el a nyárasdi sportcsarnokban. „Az előző években a dunaszerdahelyi sportcsarnokban rendeztük a korosztályos tornákat, idén visszatérünk Nyárasdra. Köztudott, hogy elszálltak az energiaárak. Mivel nem dúskálunk az anyagiakban, ezért döntésünket a terembérlet összege befolyásolta. A jutányosnak titulált árajánlat ellenére a szervezés költségei idén megháromszorozódtak. A felnőtteknek nem szervezünk tornát, inkább a sok településen és klubnál mostohagyerekként kezelt fociutánpótlásra fókuszálunk. Nem limitáltuk a részvételt, minden érdeklődő jelentkezését elfogadtuk. Tizenkét csapat verseng a trófeáért. A kollektívákat két hatos csoportba sorsoltuk be, a csoportmeccsek körmérkőzéses rendszerben zajlanak. A helyosztókat a csoportokban kialakult helyezés függvényében rendezzük” – nyilatkozta lapunknak a hétvégén rajtoló tornasorozatukról Benovič Árpád, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnöke.

A párharcok időtartama tizenkét perc térfélcsere nélkül. Az edzők minimum kilenc labdarúgót (1 kapus, nyolc mezőnyjátékost) kötelesek nevezni, csupán az együttesek igazolt futballistái léphetnek pályára a rendezvényen. Egy csapatban a kapus mellett négy mezőnyjátékos avatkozhat játékba. A csapattagok egy meccsen hatperces szakaszt kötelesek eltölteni a pályán. A győztes a területi szövetség elnökének vándorserlegével, emléklappal, a csapattagok pedig éremmel távoznak a helyszínről.

Érdekes

KOROSZTÁLYOS TEREMTORNA

A DUNASZERDAHELYI TERÜLETI FUTBALLSZÖVETSÉG  ELNÖKÉNEK SERLEGÉÉRT, U15-ös korosztály, Nyárasd.

A csoport: Nyárasd, Kisudvarnok, Csallóközkürt, Jányok, Csenke, Nagyabony.

B csoport: Bős, Nyékvárkony, Gelle, Lég, Diósförgepatony, Ekecs-Apácaszakállas.

Csoportmérkőzések – szombat, 8.00: Nyárasd–Nagyabony, 8.17: Bős–Ekecs-Apácaszakállas, 8.34: Kisudvarnok–Csenke, 8.51: Nyékvárkony–Diósförgepatony, 9.08: Csallóközkürt–Jányok, 9.20: Gelle–Lég, 9.37: Nagyabony–Jányok, 9.54: Ekecs-Apácaszakállas–Lég, 10.11: Csenke–Csallóközkürt, 10.28: Diósförgepatony–Gelle, 10.45: Nyárasd–Kisudvarnok, 11.02: Bős–Nyékvárkony, 11.19: Kisudvarnok–Nagyabony, 11.36: Nyékvárkony–Ekecs-Apácaszakállas, 11.53: Csallóközkürt–Nyárasd, 12.10: Gelle–Bős, 12.27: Jányok–Csenke, 12.35: Nyárasd–Jányok, 13.52: Bős–Lég, 14.09: Kisudvarnok–Csallóközkürt, 14.26: Nyékvárkony–Gelle, 14.43: Csallóközkürt–Nagyabony, 15.00: Gelle–Ekecs-Apácaszakállas, 15.17: Jányok–Kisudvarnok, 15.34: Lég–Nyékvárkony, 15.51: Csenke–Nyárasd, 16.08: Diósförgepatony–Bős,

16.20: mérkőzés a 11. helyért, 16.37: mérkőzés a 9. helyért, 16.54: mérkőzés a 7. helyért, 17.11: mérkőzés az 5. helyért, 17.28: mérkőzés a 3. helyért, 17.45: tornadöntő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?