Visszakerülni az ötödik vonalba

Tavaly nyáron az átszervezés következtében a hatodik helyről vett búcsút az V. ligától az 1800 lelket számláló Taksony község labdarúgócsapata. A kiesést követően gyorsan rendezték soraikat, ezt bizonyítja, hogy 4 pontos előnnyel, listavezetőként kezdi a galántai járási pontvadászat tavaszi idényét.

Tavaly nyáron az átszervezés következtében a hatodik helyről vett búcsút az V. ligától az 1800 lelket számláló Taksony község labdarúgócsapata. A kiesést követően gyorsan rendezték soraikat, ezt bizonyítja, hogy 4 pontos előnnyel, listavezetőként kezdi a galántai járási pontvadászat tavaszi idényét. Pedig ősszel rendkívül rosszul rajtoltak, a vízkeleti nyitányon 6:0-ra kikaptak. A második fordulót követően Nagy Ferenc edzőt Benkovics László váltotta fel. Az új tréner vezetésével feltámadt a gárda, alaposan megszilárdult a védelem, zsinórban 708 percen át nem kapott gólt.

„Ismét bevált, hogy további sajátnevelésű labdarúgóknak adtunk lehetőséget, akik igazolták is az elvárásokat. Nem tagadjuk, minket is kellemesen meglepett a fiatal, mindössze 22 esztendős átlagéletkorú csapatunk remek teljesítménye. Meggyőződésem, ott folytatjuk, ahol novemberben abbahagytuk, és egyéves szünet után visszakerülünk az ötödik vonalba” – mondta Varga Dániel klubtitkár.

Rendszerint a 3-5-2-es taktikai felállást alkalmazzák, modern támadójátékkal igyekeznek kedveskedni a szurkolóknak. A faluban szeretik a futballt, általában háromszázan látogatnak ki az összecsapásokra, sokan idegenbe is elkísérik kedvenceiket. Az egyesület költségvetésétaz önkormányzat állja, amiért dicséret illeti a képviselőket.

Vasárnap a második helyen tanyázó vízkeletieket fogadják, egyértelműen vissza akarnak vágni a hatgólos zakóért. Benkovics László szakvezető optimista a rajt előtt: „Előnyünk biztató. Jól sikerült a felkészülésünk, ha védenceim hozzák formájukat, nem lehet baj. Szerintem már két-három forduló után kikristályosodik a helyzet az élmezőnyben.”

Érdekesség, hogy Menyhárt Milada személyében női gyúrója van az együttesnek. Egyébként az 1923-ban alakult klub a nyolcvanas években a negyedik vonalban rúgta a labdát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?