Vincent Kompany a Bayern München új vezetőedzője

Vincent Kompany

A belga Vincent Kompanyt nevezték ki a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

Kompany azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Burnley az elmúlt két idényben kifejezetten attraktív futballt játszott az irányításával, igaz a feljutását követően idén kiesett a Premier League-ből.

A 38 éves szakembernek ez lesz a harmadik vezetőedzői megbízatása, ugyanis az angol csapat előtt az RSC Anderlecht trénere is volt.

„Nagy megtiszteltetés ennek a klubnak dolgozni, mert a Bayern egy intézmény a nemzetközi futballban. Edzőként azt szeretem, ha a csapatomnál van a labda és kreatív futballt játszik, ugyanakkor agresszívnek és bátornak is kell lennie” – mondta Kompany, aki alig várja, hogy lerakja az alapokat, mert szerint ha az alap rendben van, akkor a sikerek is jönni fognak.

Kompany, aki három évre írt alá, Thomas Tuchelt váltja, vele11 bajnoki címet követően csupán harmadik helyen zárta a bajnokságot a bajor sztárklub, melynek másodedzője Lőw Zsolt volt. A Bayern legutóbb 2011-ben volt bronzérmes a Bundesligában.

A Bayern február végén jelentette be, hogy a német szakember nem marad a csapatnál. A hónapok óta tartó edzőkeresés során Julian Nagelsmann német és Ralf Rangnick osztrák szövetségi kapitánnyal sem sikerült megállapodnia, mindkettő a nyári Európa-bajnokság után is marad a jelenlegi nemzeti együttesénél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?