Világrekord összegért igazol kapust a Chelsea brit lapok szerint

Kepa Arrizabalaga
London |

A kapusok esetében világrekordot jelentő 71,6 millió fontért (25,6 milliárd forint) igazolja le a Chelsea labdarúgócsapata Kepa Arrizabalagát a baszk Athletic Bilbaótól - jelentették egybehangzóan a szerdai brit lapok, amelyek szerint ezzel megnyílt az út Thibaut Courtois előtt, hogy a Real Madridba igazoljon Londonból.

A 23 éves Arrizabalaga két éve mutatkozott be a spanyol bajnokság élvonalában. Maurizo Sarri, a Chelsea új menedzsere kedden dicsérte őt, fiatalnak, de rendkívül tehetségesnek nevezte.
   

A spanyol kapus a hírek szerint szerdán már Londonban lesz. A The Times és a The Daily Telegraph úgy értesült, hogy ötéves szerződést ajánlanak neki, heti fizetése 80 ezer font (csaknem 29 millió forint)lesz.
   

Kepa Arrizabalaga januárban kis híján a Real Madridhoz igazolt, akkor még csak 18 millió font volt a kivásárlási ára a brit sajtó szerint. Zinadine Zidane, a madridi csapat akkori edzője azonban végül meggondolta magát. Kepa aztán új szerződést írt alá az Athletic Bilbaóval, amelyben már jelentősen felemelték a kivásárlási árát.
   

A Premier League-ben csütörtökön zárul az átigazolási időszak, és a Chelsea-t szorította az idő, hogy új első számú kapust találjon Courtois helyére, aki a hét elején nem jelent meg az edzéseken. 
   

Kommentárok szerint így akarja kikényszeríteni, hogy a londoni egyesület eladja a Real Madridnak. A brit lapok úgy tudják, a spanyolok a 35 millió fontos alkut "megédesítendő" kölcsönadják Mateo Kovacicot a Chelsea-nek.
   

Délben az Athletic Bilbao hivatalos honlapján erősítette meg, hogy a spanyol szövetség megkapta a játékos 71,5 millió fontos kivásárlási árát, így távozik az együttestől. A baszk csapat közleményében megköszönte Kepának az együttesért tett szolgálatait.
   

A transzferrel Kepa lett a legdrágább kapus: az eddigi rekorder, a brazil Alisson júliusban 65 millió fontért igazolt az AS Romától a Liverpoolba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?