Veszélyben a Juventus

Ma este négy nyolcaddöntő visszavágójával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája (a mérkőzések 20.45-kor kezdődnek). A Chelsea és a Lyon az idegenbeli győzelem után egyértelmű favoritnak számít, a Manchester United és az öt játékosát nélkülöző Juventus viszont egygólos hátránnyal várja hazai mérkőzését.

Rosszul sikerült a csíkos mezben játszó La Coruna főpróbája, Valenciában 3:0-ás vereséget szenvedettReuters-felvételJUVENTUS–LA CORUNA (az első mérkőzésen: 0:1). Az előzetesen esélyesebbnek tartott Juventus rendkívül nehéz helyzetbe került. A főpróba az olasz bajnoknak sikerült jobban, hiszen tartalékos összeállításban 2:0-ás hátrányból sikerült fordítania a Brescia otthonában, bár ehhez némi bírói segítségre is szüksége volt. Javier Irureta együttese viszont simán kikapott idegenben az FC Valencia elleni rangadón, így gyakorlatilag már lemondhat a bajnoki címről. Marcello Lippi nem számíthat a combsérülést szenvedett Iuliano játékára, így Zambrotta és Birindelli után harmadik védekező játékosát veszíti el a Juventus. Trezeguet vállproblémák miatt, Conte eltiltás miatt nem játszhat. A találkozót a szlovák Ľuboš Micheľ vezeti

CHELSEA–STUTTGART (1:0). Az angolok a hétvégén nem léptek pályára, így rápihenhettek a visszavágóra. Ennek ellenére nem vehetik félvállról a londoni összecsapást, ugyanis a németek szombaton magabiztos játékkal rangadót nyertek Dortmundban. A válogatott magyar csatár ezúttal nem kapott játéklehetőséget Felix Magath vezetőedzőtől. Amennyiben a Stuttgart megismétli hétvégén nyújtott teljesítményét, akkor akár kellemetlen perceket is okozhat Claudio Ranieri sztárokkal teletűzdelt csapatának. Meissner visszatér a kezdőcsapatba, a londoniaknál Duff pályára lépése okozhat meglepetést.

MANCHESTER UNITED–FC PORTO (1:2). Az angolok hátránya ugyan hazai pályán könnyedén ledolgozható, ám a Portugáliában mutatott játékuk biztosan kevés lesz a továbbjutás kiharcolásához. A hétvégén mindkét gárda győzött. A szigetországiak a mumusnak számító Fulhamet múlták felül az FA-kupa negyeddöntőjében, míg az egyre merészebb álmokat szövögető portugálok a bajnokságban a Belenenses ellen nyertek könnyedén. A két támadó felfogású együttes minden bizonnyal rendkívül kiélezett és látványos mérkőzést játszik majd egymással. A Unitedben ismét játékra jelentkezett Mikael Silvestre.

LYON–SAN SEBASTIAN (1:0). A Lyon már idegenben is magabiztos játékkal győzte le az idény során rapszodikusan szereplő Real Sociedadot, s valószínűleg a visszavágón majd nem okoz gondot az előny megőrzése. A lyoniak főpróbája is jól sikerült, ugyanis szombaton 4:0-ra győztek az Ajaccio ellen, míg keddi ellenfelük csak a hajrában tudott pontot menteni az Osasuna otthonából. A vendégek mestere, nem számíthat Westerveld kapusra, illetve az orrát tört Aranzabalra.

Az UEFA elutasította Roberto Carlos beadványát, hogy töröljék két mérkőzésre szóló eltiltását. ĺgy a Real Madrid játékosa nem léphet pályára a Bayern elleni holnapi találkozón. (mti, sita)

Szabics: visszakerülni a kezdőcsapatba

Stuttgart. „Úgy érzem, eddigi játékom miatt nem kell szégyenkeznem, mint ahogy most sem szabad elkeserednem, hogy a legutóbbi két bajnokin nem kaptam lehetőséget Felix Magath vezetőedzőtől. Minden gondolatommal, minden erőmmel azon vagyok az edzéseken is, hogy minél előbb visszakerüljek a kezdőcsapatba. Nem adom fel, remélem, már az elkövetkező fellépéseken ott lehetek Kuranyi mellett a csatársorban” – nyilatkozta Szabics Imre, a Stuttgart magyar légiósa. (o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?