Veszélyben a 2014-es labdarúgó világbajnokság?

Zürich |

<p>A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) aggodalmának adott hangot, mert a jelenlegi állás szerint a jövő évi világbajnokság egyik helyszíne, a Sao Pauló-i stadion nem készül el a decemberi határidőig. Annak a hat vb-stadionnak az átadására, amelyben az idei Konföderációs Kupán nem rendeznek mérkőzéseket, a FIFA decemberig adott határidőt a braziloknak, s most leszögezte: nem fogad el csúszást.</p>

"Az érintett városok vezetői, a kormány, illetve a stadionok tulajdonosai is tisztában vannak a határidővel, tudják, hogy a FIFA nem köt kompromisszumot ebben a kérdésben, annak érdekében, hogy ne kerüljön veszélybe a labdarúgás csúcseseménye" - áll a FIFA szerdai állásfoglalásában.
    A nemzetközi szövetség azért adott ki közleményt, mert a brazil média olyan értesüléseket szerzett a Sao Pauló-i stadion kivitelezőjétől, hogy a munkálatok egy-két hónapot csúszhatnak.
    A FIFA az idei Konföderációs Kupa arénáit illetően elnézőbbnek mutatkozott, s szinte minden helyszínen elfogadott kisebb-nagyobb késlekedést. A riói Maracana Stadionban például csupán tíz napja rendezték a nyitómeccset, ráadásul úgy, hogy csupán két kapunál zajlott a beléptetés. Recifében jövő kedden, míg Brazíliavárosban négy nappal az után adják át a létesítményeket.
    A Konföderációs Kupára június 15. és 30. között kerül sor, a mérkőzéseket Brazíliaváros, Rio de Janeiro és Recife mellett Belo Horizontében, Fortalezában és Salvadorban rendezik.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?