Verhetetlen Danuta

<p>Remek teljesítményt nyújtott a magyar válogatott a németországi Brandenburg an der Havelben rendezett kajak-kenu Európa-bajnokságon. Nyolc arany- és öt ezüstérmet gyűjtött, s az éremtáblázat élén végzett. A szerepléssel a szövetség elnöke és</p><p>a vezetőedző is maximálisan elégedett.</p>

MTI-JELENTÉS

Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség vezetője úgy fogalmazott: nagyon sok győzelmet éltek meg az elmúlt években, de most Brandenburgban azért volt jó a sikereket látni, mert a sportolók igazán versenyeztek, nagyszerű küzdelmekben értek el értékes helyezéseket. „Gratulálok ezekhez a versenyzőknek, edzőknek egyaránt” – mondta a megjelent főszereplőkhöz fordulva.

Storcz Botond vezetőedző előzetesen 8–10 érem megszerzését tűzte ki célul, ezt alaposan túlszárnyalta a csapat, amely ráadásul a nemzetek közötti versenyt is megnyerte, nagy fölénnyel. „Nagyon elégedett vagyok, jó érzés volt részese lenni a remek eredményeknek. Külön öröm, hogy az olimpiai számokat tekintve öt aranyat és egy ezüstöt gyűjtöttünk” – értékelt Storcz.

Három olimpiai számban állt rajthoz, és mindhárom számban legyőzhetetlen volt a kétszeres olimpiai bajnoknő, Kozák Danuta. Szombaton az ötszáz méteren győztes női kajaknégyes tagjaként örülhetett az elsőségnek, vasárnap a 200 méteres egyes után K1 500-on is végigverte a mezőnyt az UTE klasszisa.

Vasárnap a vihar miatt elhúzódott, és lapzárta után értek véget az 5000 méteres finálék: itt Medveczky Erika révén egy arany jutott a magyaroknak, a másodikként végzett kenus Vajda Attilát utólag kizárták, mert kihagyott egy bóját.

Storcz Botond a hazaérkezés után elárulta: a versenyzők néhány nap pihenő után elkezdik a felkészülést az év fő eseményére, a moszkvai világbajnokságra, amelyre szűk négy hét múlva, augusztus 6–10-én kerül sor.

A magyarok a parakenusok között is nyertek három ezüstérmet, Weisz Róbert szakágvezető ennek kapcsán annak a reményének adott hangot, hogy jó úton járnak, s bíznak benne, hogy lesznek magyar indulók a 2016-os riói paralimpián.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?