Vereség Szlovéniától

Vágsellye/Szeged. Szlovákia női kézilabda-válogatottja otthonában szenvedett kétgólos vereséget Szlovéniától a női kézilabda-Eb pótselejtezőjének első összecsapásán, Magyarország férfi válogatottja pedig hazai pályán győzött két góllal a vb-selejtező első mér-kőzésén Ukrajna ellen.
SZLOVÁKIA–SZLOVÉNIA 20.

Vágsellye/Szeged. Szlovákia női kézilabda-válogatottja otthonában szenvedett kétgólos vereséget Szlovéniától a női kézilabda-Eb pótselejtezőjének első összecsapásán, Magyarország férfi válogatottja pedig hazai pályán győzött két góllal a vb-selejtező első mér-kőzésén Ukrajna ellen.

SZLOVÁKIA–SZLOVÉNIA 20.22 (9:9), legeredményesebbek: Dubajová 6, ill. Ilics 6/1. Mindkét félidőben váratlanul jobban kezdett a vendégcsapat, és mindvégig kezében tartotta a mérkőzés irányítását. Viera Zaťková védencei nem tudtak belelendülni, gyakran átjáróház volt a védelmük és tehetetlenek voltak az ellenfél agresszív védekezésével szemben. A hazai edzőnő szinte minden játékosának lehetőséget adott, de ez sem segített a mérkőzés kimenetelének megváltoztatásában. Viera Zaťková csalódottan nyilatkozott a tétmérkőzés után: „Rossz álmomban sem vártam ilyen teljesítményt. Játékunk hatalmas szégyen és a szlovák női kézilabda fiaskója.” Találó volt Tone Tiselj, a szlovének mestere, aki szerint a szlovák csapatban a legnagyobb gondot a hazai játékosok és a légiósok munkájának összehangolása okozta, s ez jócskán megmutatkozott a mérkőzés alatt. A visszavágóra vasárnap 18.00 órakor Ljubljanában kerül sor.

MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 23:21 (12:11), legeredményesebbek: Pásztor, Nagy 5-5, ill. Malcev 7. Eleinte alig esett gól, s az idegesen játszó csapatok közül egyik sem tudott elhúzni. A félidő közepén Fazekas védéseinek és a gyors támadásoknak köszönhetően 8:5-re alakult az állás, de a vendégek hamar egyenlítettek. A magyarok inkább az összjátékot erőltették, az ukránok főleg Malcev révén tartották a lépést. Remekül kezdték a magyarok a második félidőt, és ötgólos előnyre tettek szert (16:11). Később azonban elfáradtak, rengeteg hibát vétettek, helyzeteik kimaradtak, s a hajrában még egyenlítési lehetőség is adódott az ukránok előtt. A visszavágót vasárnap 17.00 órakor Kijevben játsszák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?