Vendégdrukkerek nélkül rendezik a DAC–Slovant

Nem lesznek Slovan-drukkerek a pénteki DAC–Slovan rangadón, ez azt is jelenti, hogy a MOL Aréna „öreg tribünjét” teljes egészében megnyitják a hazai szurkolók előtt.A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága keddi tanácskozásán döntött arról, hogy a pozsonyi Slovan szurkolói nem lehetnek ott

Nem lesznek Slovan-drukkerek a pénteki DAC–Slovan rangadón, ez azt is jelenti, hogy a MOL Aréna „öreg tribünjét” teljes egészében megnyitják a hazai szurkolók előtt.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága keddi tanácskozásán döntött arról, hogy a pozsonyi Slovan szurkolói nem lehetnek ott csapatuk legközelebbi idegenbeli mérkőzésén, ami éppen a Fortuna Liga 15. fordulójában esedékes DAC–Slovan összecsapás.

„A fegyelmi bizottság úgy döntött, hogy a Fortuna Liga 13. fordulójában, a ViOn Zlaté Moravce– Slovan Bratislava mérkőzésen tanúsított durva sportszerűtlen viselkedés (vulgáris bekiabálások, pirotechnika használata) miatt a Slovan szurkolóit egy meccsre kitiltja a vendégszektorból” – áll a fegyelmi bizottság közleményében.

A DAC azonnal reagált a hírre, és a MOL Aréna teljes „öreg tribünjét” megnyitotta a szurkolók előtt. Ezáltal tegnap reggel további jegyek kerültek forgalomba az óriási érdeklődésre számot tartó mérkőzésre.

A pozsonyi Slovan nem ért egyet a fegyelmi bizottság döntésével. Az égszínkék klub közleményében úgy fogalmazott, ez a határozat veszélyes precedenst teremthet. „Szurkolóink olyasmiért lettek megbüntetve, amit az esetek 99,99%-ában pénzbüntetéssel vagy megrovással szoktak megoldani. A fegyelmi bizottság kettős mércét alkalmazott, mert ebben az idényben egyetlen más klubot sem büntetett így. Az is érdekes és egyben rejtélyes, hogy mindez pont a dunaszerdahelyi meccs előtt történt” – áll a Slovan állásfoglalásában.

A pozsonyiak azt állítják, az Aranyosmarótra látogató 120 vendégdrukker nem zavarta meg a mérkőzést, bár egyszer használtak pirotechnikát, de nem dobták be a pályára, és nem volt szükség rá, hogy a játékvezető félbeszakítsa a mérkőzést.

A Slovan átnézte a fegyelmi bizottság ítéleteit, és tíz olyan esetet talált, amikor pirotechnika használata miatt vontak felelősségre egy klubot. Egy ügyet még vizsgálnak, négyszer figyelmeztetéssel, egyszer megrovással zárult az ügy, kétszer csak pénzbüntetést kapott a vétkes klub, és csupán kétszer járt eltiltással is az eset – mindkét alkalommal a Slovant büntették így. A Trnava– Slovan találkozót azonban a drukkerek randalírozása miatt félbe kellett szakítani, a vendégszurkolók pedig komoly anyagi kárt is okoztak (szétverték a WC-ket).

„Sokkolva vagyok, és nagyon mérges is – nyilatkozta ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan alelnöke. – A fegyelmi bizottság csak ürügyet keresett, és néhány villogó fényben talált is. A dunaszerdahelyi meccseinket különös incidensek kísérik, amelyek a vendégdrukkerek ellen irányulnak. Áprilisban az álarcos rendezők brutálisan rátámadtak a szurkolóinkra, és nemrég hasonlóan brutálisan megverték a trencsénieket. Sokkoló, hogy a dunaszerdahelyiek ezért nem kaptak büntetést.”

Az áprilisi DAC–Slovan mérkőzésen a biztonságiak és a rendőrök keményen léptek fel a vendégszurkolók ellen, és a szektort is kiürítették – miután a Slovan drukkerei többszöri felszólításra sem hagytak fel a petárdázással, a kerítést rángatták, és a székeket is megrongálták.

A trencséni szurkolók elleni akciót a Ligás Klubok Uniója túlkapásnak minősítette, a DAC szerint azonban a trencséniek rátámadtak a biztonságiakra, ez váltotta ki a durva válaszreakciót. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?