Végre megérkeztek Tomi Kid csomagjai

<p>Közép-európai idő szerint szombatról vasárnapra virradóra, éjjel háromkor lép szorítóba Kovács Kid Tamás a kazah Bejbut Sumenov elleni félnehézsúlyú ökölvívó vb-címmérkőzésen San Antonióban.</p>

Tomi Kidnek ez lesz a 24. profi mérkőzése, eddigi összecsapásain veretlen, tizennégyszer kiütéssel győzött, megszerezte a WBF világbajnoki és a WBO Európa-bajnoki címét. Sumenov mérlege 14 mérkőzés, 13 győzelem (ebből nyolc kiütéssel). A 30 éves kazah öklöző 2009-ben szerezte meg a világbajnoki övet, azóta többször is megvédte címét, legutóbb tavaly júniusban Las Vegasban Enrique Ornelas ellen. „Ez életem nagy lehetősége – fogalmazott Kovács Kid Tamás, amikor megtudta, Sumenov stábja éppen őt nézte ki következő ellenfélként. – Biztos, hogy olyan ellenfelet kerestek, akinek jól hangzó mérlege van, de akiről azt gondolják, hogy Sumenov le fogja győzni. Én meg azt gondolom, még meglepődhetnek.” A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Sumenov visszafogottan, de magabiztosan nyilatkozott: „Nagyszerűen sikerült a felkészülésem, alig várom már, hogy megmutassam az amerikai rajongóknak, milyen fából is faragtak. Tisztában vagyok vele, hogy Tomi veretlen és nagyon ambiciózus ökölvívó, aki azért van most itt, hogy elvegye, ami az enyém. Én viszont nem fogom neki adni ezt a címet. Keményen fogok küzdeni, és az egész világ látni fogja majd, hogy én vagyok a jelenlegi legjobb félnehézsúlyú ökölvívó.” Kovács Tamás is tisztelettel beszélt ellenfeléről: „Szeptember óta készülök már erre az összecsapásra. Szombaton pedig meg fogom mutatni, mire is vagyok képes. Negyvenórás utam volt San Antonióig. Nem volt zökkenőmentes, de megérte. Életem lehetőségét kaptam meg ezzel a mérkőzéssel, amit nem fogok elszalasztani. Tudom, hogy Sumenov jó ökölvívó. De én is az vagyok, és emellett ésszel bokszolok.” A mérlegelés előtt néhány órával Kovács 78,3 kiló volt, ami 1,1 kilóval van a súlyhatár alatt, így az edzést követően nyugodtan ehetett, ihatott. Ráadásul tegnap végre megérkeztek a mérkőzés színhelyére a csapat elkeveredett csomagjai is, így nem igazolódtak be Tomi Kid elviccelt, de nagyon is megalapozott félelmei, hogy „kölcsöngatyában, mezítláb” kell kötelek közé lépnie. „Emberek, nagy dolgot sikerült véghezvinnem! Az egész ország velem van! – – tette közzé Kovács lelkesen az egyik közösségi oldalon. – A csapatomba egész Szlovákiából érkeztek szakemberek: Kassáról, Zsolnáról, Komáromból, Feketenyékről, s itt vagyok én és a feleségem Dominika, Taksonyból és Galántáról. Összefogtunk, ahogy csak lehetett, és nem foglalkozunk azzal sem, hogy ki magyar, ki szlovák! Jó emberek alkotta jó csapat vagyunk!”
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?