Véget ért egy sorozat

A labdarúgó Szuperliga első tíz fordulójában csupán négy döntetlent harcolt ki az újonc Dubnica, és sereghajtóként várta a szombati, kiesési rangadót. Kassán aztán megszakadt a máriatölgyesiek nyeretlenségi sorozata. Peter Gergely edző a váratlan siker után készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Sokan azt hitték, csak viccel, amikor a 11. forduló előtt igen határozottan kijelentette: nyerni mennek Kassára!

Volt más választásunk? Ha most is kikapunk, akkor bottal üthettük volna a kelet-szlovákiaiak nyomát. Megmondtam a fiúknak, kezdettől fogva bátran rohamozzanak, mert ez, a vendégcsapattól igencsak váratlan taktika meglepi az ellenfelet.

Elképzelését teljes mértékben siker koronázta. De azért arra nem gondolt, hogy kiütéses győzelem lesz a vége?

Engem is kellemesen megleptek a fiúk, akik a második gólt követően a szó legszorosabb értelmében valódi örömfutballt produkáltak. Igaz, 2:0 után teljesen összeroppant az ellenfél. Ha így játszottunk volna korábban, akkor most a középmezőnyben tanyáznánk!

Főleg a hazai meccseken úsztak el a pontok...

Ez így igaz. Például a kassaiak, a zsolnaiak, valamint a bajnok Inter ellen karnyújtásnyira voltunk a győzelemtől. Durva védelmi hibák miatt csak az egyik pontot szereztük meg. Nem játszottunk rosszul, ám a szerencsével is hadilábon álltunk. Én csak attól tartottam, hogy a sorozatos kudarcok után elfordulnak tőlünk a szponzorok. Különben nem lepett volna meg, ha útilaput kötnek a talpam alá. Egy szuperligás edzőnek fel kell készülnie arra, hogy bármikor megköszönik munkáját, s menesztik. Csakis azért maradhattam, mert a szakvezetés látta, van fantázia a csapatban. Idő kérdése volt, mikor szakad meg a rossz sorozatunk.

Mégis, mi történt védenceivel?

Sokat jelentett, hogy már az első félidő közepén vezetést szereztünk, s a sérüléséből felépült Hanek vezérletével védelmünk olyan nagyszerű napot fogott ki, hogy az ellenfél alig jutott el a kapunkig.

Mikor rúgott utoljára négy vagy több gólt idegenben a Dubnica?

Egy évvel ezelőtt a II. ligában, a Prievidza otthonában nyertünk 5:0 arányban.

A kéthetes szünet után a mély hullámvölgyben lévő trencsénieket fogadják. Vajon megszakad-e a hazai nyeretlenségi sorozat?

Mindent megteszünk, hogy így legyen. Bőven lesz időnk felkészülni a találkozóra. Jól ismerjük a Trenčínt, aligha lephet meg valamivel.

Mennyi pontot kell még szereznie a Dubnicának ahhoz, hogy nyugodtan készülhessen a tavaszi idényre?

Nyolc-kilenc ponttal kiegyeznénk. Ha ezt sikerülne teljesíteni, akkor szinte biztos, hogy nem mi lennénk az utolsók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?