Vecseklő nyerte az 52. Medves-kupát

Vecseklo

Egyházasbáston sem tudta senki letaszítani a bajnoki trónról Vecseklőt. A Medvesalja labdarúgó-bajnokságának is tekinthető, évente más-más helyen folytatódó Medves-kupa 52. felvonásán jobb gólkülönbséggel lett első a címvédő, amely 2020-ben, 2021-ben és 2022-ben is maga mögött hagyta a többi négy község alkalmi csapatát, így már zsinórban negyedszer örülhetett a tornagyőzelemnek.

„Ismét a szokásos faluk jöttek játszani. Vecseklőn kívül Tajti, Medveshidegkút és Óbást volt a vendégünk – mondta lapunknak Mede Szabolcs, aki Egyházasbást önkormányzatával együtt szervezte meg az idei mérkőzéssorozatot. – Igaz, Vecseklő győzött, de évről évre fogy az előnye: míg 2020-ban öt, 2021-ben két, 2022-ben pedig egy pont volt, addig idén már csak az döntött a javukra, hogy hárommal jobb volt a gólkülönbségük, mint nekünk, a vendéglátó egyházasbástiaknak. Két azonos játékerőt képviselő gárdáról van szó, 16–24 éves fiatalok alkotják. Azzal került elénk Vecseklő, hogy az utolsó Medveshidegkútot hat góllal, mi csak hárommal győztük le. Egymás ellen gól nélküli döntetlen született, ők Óbásttal, mi Tajtival veszítettünk még két-két pontot. Hivatalosan gólkirályt ezúttal nem hirdettünk, de volt hetesrúgó verseny, ami színesebbé tette a torna műsorát. Egy óra alatt lezajlott, bármelyik játékos vagy néző bekapcsolódhatott. 35-ük közül végül Klárik Róbert lőtt a legeredményesebben, mögötte Jankóšik István és Básti Zsolt volt a díjazottak sorrendje.”

Mede azt is elmondta, hogy jövőre Medveshidegkút várja ugyanezt a mezőnyt. „Igen jó, hogy létezik ez a torna, és múltja mellett van még benne potenciál, utánpótlás is létezik, de annyi játékos már nincs, hogy nagypályán futballozzunk, ezért 2018-ban áttértünk a kispályás változatra. Voltaképpen ez tartja életben a medvesaljai labdarúgást, mivel egyetlen érintett falu sem indít csapatot valamelyik hosszú távú bajnokságban. Tajti 2013-as kilépése után alakult ki ez a helyzet, s azóta térségünkből az igazolt ifik Ajnácskőn vagy Füleken futballoznak.”

Tornatények

52. Medves-kupa, Egyházasbást:

Tajti–Vecseklő 1:3, gólok: Básti Ádám., ill. Szabó Krisztián 2, Szabó Ferenc; Egyházasbást–Medveshidegkút 3:0, g.: Szitai Miroslav 2, Berki Krisztián (öngól); Óbást–Tajti 5:0, g.: Tóth Tibor 3, Jankóšik István, Herényi Erik; Egyházasbást–Vecseklő 0:0; Medveshidegkút–Óbást 0:4, g.: Jankóšik István 2, Tóth Tibor, Gyurán Ákos; Tajti–Egyházasbást 2:2, g.: Molnár Miklós, Básti Ádám, ill. Magyar Marek, Szitai Miroslav; Vecseklő–Medveshidegkút 6:0, g.: Jakab Dávid 2, Agócs Attila, Szabó Krisztián 2, Mag Tibor (öngól); Egyházasbást–Óbást 3:1, g.: Pacík Marian, Szitai Miroslav, Gyurán Ákos. (öngól), ill. Gyurán Ákos; Tajti–Medveshidegkút 6:0, g.: Básti Ádám. 2, Klárik Róbert 2, Csonka Gusztáv, Csonka Géza; Vecseklő–Óbást 1:1, g.: Jakab Dávid, ill. Tóth Tibor.

Végeredmény:

1. Vecseklő 4 2 2 0 10:2 8

2. Egyházasbást 4 2 2 0 8:3 8

3. Óbást4 2 1 1 11:4 7

4. Tajti 4 1 1 2 9:10 4

5. Medveshidegkút 4 0 0 4 0:19 0

Megj. Azonos pontszám esetén a jobb gólkülönbség döntött.

A győztes csapat: Jakab György, Jakab Dávid, Jakab Ákos, Szabó Krisztián, Bozó Marcell, Agócs Attila, id. Agócs Attila, Szabó Ferenc, Bozó Richárd, Deák Dániel, Jakab Péter.

Hetesrúgó verseny (35 induló): 1. Klárik Róbert, 2. Jankóšik István, 3. Básti Zsolt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?