VB-MOZAIK

KAHNÉ AZ ARANYLABDA
Oliver Kahn, az ezüstérmes német válogatott kapusa lett a vb legjobb játékosa, az Aranylabdás az újságírók szavazatai alapján.

KAHNÉ AZ ARANYLABDA

Oliver Kahn, az ezüstérmes német válogatott kapusa lett a vb legjobb játékosa, az Aranylabdás az újságírók szavazatai alapján. A Bayern München 33 éves klasszisa az 592 voks egynegyedét szerezte meg, 21-gyel előzte meg a torna legeredményesebb futballistáját, a 8 találattal gólkirály brazil Ronaldót. A szavazás megelőzte a brazil–német döntőt, mert azon az Internazionale sztárja kétszer vette be az első gólnál nagyot hibázó Kahn kapuját. A korábbi győztesek – 1982: Paolo Rossi (Olaszország), 1986: Diego Maradona (Argentína), 1990: Salvatore Schillaci (Olaszország), 1994: Romario (Brazília), 1998: Ronaldo (Brazília).

FIZETÉSEMELÉS RONALDÓNAK

Az Internazionale labdarúgócsapata még szorosabban szeretné magához kötni Ronaldót, a világbajnokság aranyérmesét és gólkirályát, ezért fizetésemelést ajánlott. Egy évvel, azaz 2007-ig meghosszabbítanák kontraktusát, és évi 4 millió eurós fizetését több, mint 50 százalékkal, 6,2 millió euróra emelnék. Ronaldo fő szponzorai, a Nike és a Pirelli is készek felülvizsgálni a korábbi megállapodást, így a brazil gólkirály éves bevétele elérné a 11 millió eurót. Ronaldo ennek ellenére nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a Real Madridhoz szerződik: „Egyszerű a megoldás: hívjanak fel, ha meg akarnak szerezni. Egyelőre az Internazionaléhoz köt a szerződésem, ezért a három érintett félnek egy asztalhoz kellene ülnie.” A spanyol állami televízió már kész tényként közölte: Ronaldo a Reálé lesz.

CAMACHO LEMONDOTT

A korábbi híreknek megfelelően kedden kora délután hivatalosan is benyújtotta lemondását José Antonio Camacho, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Távozása után átmenetileg az utánpótlás együttes szakvezetője, Inaki Saez lesz a spanyol szövetségi kapitány.

PARÁDÉS FELVONULÁS

Két nappal a labdarúgó-vb befejezése után óriási ünnepséget és felvonulást rendeztek a 4. helyen végzett dél-koreai válogatott tiszteletére. Szöulban a 23 koreai játékos és Guus Hiddink szövetségi kapitány nyitott kocsikkal vonult végig a városon, ahol több százezer szurkoló éltette őket.

LINKE BÚCSÚZIK

Thomas Linke, a világbajnoki ezüstérmes német csapat játékosa ígéretéhez hűen visszavonul a válogatottságtól. A védő – aki 41 alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben – a Bajor Televízió műsorában erősítette meg a hírt. A Bayern München futballistája korábban többször is kijelentette, hogy a vb befejeztével – az eredménytől függetlenül – visszavonul a válogatottságtól. (m, s, t)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?