VB-MOZAIK

IMÁDKOZÓ TÖRÖKÖK
A török labdarúgó-válogatott játékosai és a hivatalos személyek formabontó vallási szertartáson vettek részt. Mivel főhadiszállásukon, Ulszanban nincs mecset, ezért a szöuli imámot kellett meghívni. Faruk Zünbül örömmel fogadta el a felkérést.

IMÁDKOZÓ TÖRÖKÖK

A török labdarúgó-válogatott játékosai és a hivatalos személyek formabontó vallási szertartáson vettek részt. Mivel főhadiszállásukon, Ulszanban nincs mecset, ezért a szöuli imámot kellett meghívni. Faruk Zünbül örömmel fogadta el a felkérést. „Távol hazámtól is Törökországot és vallásomat képviselem. Remélem, a futballisták jól fognak szerepelni a világbajnokságon, és magatartásukkal is példát szolgálnak” – jegyezte meg az iszlám szolgálója.

CSALÓDOTT SZURKOLÓK

Csalódottan reagáltak a szaúd-arábiai futballszurkolók csapatuk megalázó vereséggel zárult világbajnoki bemutatkozására. „Ha ilyen gólokat kapunk, soha többé még a világbajnokság közelébe sem kerülünk” – kesergett egy 42 éves drukker. „Ez a kudarc alaposan elintézett minket” – kesergett Ahmad Mutairi, diák. Volt, aki a válogatott védelmére kelt, s úgy vélte, Szenegál bravúros győzelme a címvédő Franciaország ellen hatalmas nyomásként nehezedett a válogatottra. „Az afrikaiak bravúrja hamis reményt adott, s ezért az első kapott gól után pánikba estünk” – mondta egy kormányzati tisztviselő.

BARIC MEGLEPETÉST VÁR

Otto Baric, az osztrák labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya szerint Horvátország, az 1998-as világbajnokságon szerzett bronzérem után a mostani vb-n is meglepetést okozhat.„“Meg vagyok győződve róla, hogy a csapat továbbjut a csoportból. A negyeddöntő sem tűnik elérhetetlennek, s ott már bármi megtörténhe”“–- mondta Baric, aki az 1996-os angliai Eb-n a horvát válogatott másodedzője volt, majd Ausztriában bajnokságot nyert a Rapiddal és a Salzburggal. A szakember szerint nem jelent problémát, hogy a válogatott két meghatározó játékosa Davor Suker és Robert Prosinecki az idősebb futballisták közé tartozik.

TILTOTT SZERENCSEJÁTÉK

Négy személyt tartoztattak le Hongkongban, mivel törvénytelen módon lehetett náluk fogadni a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseire. A rendőrség 2,6 millió amerikai dollárt, 11 mobiltelefont és két számítógépet foglalt le. A bukmékerek az Interneten keresztül is vettek fel tippeket. A négy évvel ezelőtti franciaországi vb alatt összesen 49 hongkongit vettek őrizetbe hasonló bűncselekmények miatt. Az okozott kár akkor 7,42 millió dollár volt.

NEM VOLT VEREKEDÉS

A sajtó híresztelésével ellentétben nem verekedett össze Francesco Totti és Vincenzo Montella, az olasz labdarúgó-válogatott két csatára. Ezt Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány jelentette ki, cáfolva a mendemondákat. A lapok tudni vélték: az AS Roma játékosai között azért mérgesedett el a viszony, mert kemény harcot folytattak, hogy melyikük legyen kezdő Christian Vieri mellett a hétfői, Ecuador elleni csoportmérkőzésen. Az edző Tottinak szavazott bizalmat.„“Szó sem volt tettlegességről. Veszekedtek, de azt sem hangosan. Mindenki egy kicsit feszült a bemutatkozás előt”“–- mondta a kapitány.

5000-SZERES PÉNZ

A brit fogadóirodák hihetetlen nyereményt kínálnak a németektől szombaton megalázó, 8:0-ás vereséget szenvedő Szaúd-Arábia végső világbajnoki sikeréért. Aki a történtek után még bízik a csapatban, tétjének 5000-szeresét kaphatja vissza. A németek esélye kicsit javult, 16:1-ről 14:1-re csökkent a oddsuk. A favorit továbbra is Argentína, diadala négyszeres összeget ér. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?