Vb-2022 – Az argentin csapat lesz a hollandok negyeddöntős ellenfele

aefaef

Az argentin válogatott lesz a hollandok ellenfele a negyeddöntőben a katari labdarúgó-világbajnokságon, mivel a szombati második nyolcaddöntős összecsapáson 2-1 legyőzte az ausztrál csapatot.

Az első gólt a hétszeres aranylabdás Lionel Messi szerezte, aki a válogatott és klubszereplést együttvéve az 1000. mérkőzését játszotta felnőtt pályafutása során. A nemzeti együttesben 169. alkalommal lépett pályára - emellett az FC Barcelonában 778, a Paris Saint-Germainben 53 összecsapáson játszott -, és eddig 789 gólt szerzett. A válogatottban kilencszer volt eredményes világbajnokságokon.

A kétszeres vb-győztes argentinok pénteken játszanak a hollandokkal az elődöntőért.

Ausztrália a hatodik vb-jén másodszor szerepelt a legjobb 16 között, de negyeddöntőig még nem jutott.

Az argentinok fölényében telt az első pár perc, de az ausztrálok nem jöttek zavarba, sőt, okos passzolgatással lassították a játékot. A dél-amerikaiak lendülete lassan alábbhagyott, sokáig nem alakultak ki helyzetek egyik oldalon sem. Aztán az első kaput eltaláló lövésből vezetést szerzett az argentin csapat, Messi labdája talált utat a hálóba a lábak között, a vetődő ausztrál kapus mellett.

A második félidő elején védelmi hibát kihasználva növelték előnyüket az argentinok, ketten támadták meg a kapust, amikor nehéz helyzetben hazapasszolták neki a labdát, és a túlerő győzött.

Az ausztráloknál jöttek a cserék - a 71. percben már öt új játékos volt a pályán -, és egy megpattanó lövéssel csakhamar sikerült szépíteniük. Addig is szervezetten játszottak, de támadásban nem mutattak sokat, a gól után nem sokkal viszont akár egyenlíthettek is volna.

A hajrában viszont az argentinoknak minden ellentámadásuk veszélyes volt, három-négy nagy helyzetük kimaradt, a legvégén pedig, a ráadás hetedik percében az ausztrálok előtt adódott egyenlítési lehetőség, de Emiliano Martínez óriási bravúrral hárított.

A több helyzet kidolgozó és értékesítő argentinok megérdemelten kerültek a legjobb nyolc közé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?