Vb-2010 - német-spanyol ütközet, magyar irányítással

Erasmia |

<p>Sokan a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság előrehozott fináléjának tekintik a német-spanyol elődöntőt, melyet a két csapat szerda este 20:30 órától vív magyar irányítás mellett, az ütközetet ugyanis Kassai Viktor vezeti.</p>

A vélemények megoszlanak arról, hogy a szerbek elleni csoportmérkőzéses kisiklás (0-1) óta megállíthatatlan németek nyernek-e, s kerülnek egészen közel ahhoz, hogy történetük negyedik vb-elsőségét is megszerezzék, avagy az Európa-bajnoki címvédő, ám valós tudásukat jobbára csak meg-megvillantó, de a kiugróan jó teljesítménnyel még változatlanul adós spanyolok játszhatnak majd a világbajnoki címért vasárnap este.
"Sokkal nehezebb lesz ellenük, mint volt az argentinokkal szemben 4-0-ra megnyert meccsünkön" - óvott a túlzott várakozástól Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya, hangsúlyozva, hogy a spanyol együttes két-három esztendeje összetételében állandósult, összeszokott, nagyszerű játékosokból ötvözött gárda.
"Spanyolország válogatottját nem egyetlen Messi alkotja, hanem több Messiből áll, s különösen támadásban van jó néhány olyan bevethető futballistája, aki egyedül is képes eldönteni egy meccset. Spanyolország nem Anglia, s nem is Argentína, melyek súlyos hibákat követtek el ellenünk - fejtegette Löw. - A spanyolok nagyon ritkán rontanak, s velünk szemben is csak akkor fognak, ha rá tudjuk kényszeríteni őket."
A spanyolok sem csupán udvariasságból dicsérték szerdai riválisukat, a játékosok és szövetségi kapitányuk, Vicente del Bosque főleg azt emelték ki, hogy Löw eredményesen építette ütőképes alakulattá az új tehetségeket és a tapasztalt futballistákat.
"Nyílt, folyamatos és akciódús mérkőzést várok, mivel a németek is a gyors támadófutballt játsszák, az offenzív stílust képviselik" - mondta Del Bosque.
A németeknél Löwnek meg kell lelnie a sárga lapok miatt hiányzó ifjú támadó, Thomas Müller helyettesét, aki Toni Kroos vagy Piotr Trochowski lehet, de rendbejöhet a kezdősípszóig a jó ideje sérült Cacau, s az újonc középpályás, Sami Khedira is. A spanyoloknál sérülés miatt várhatóan nem kell senkit nélkülöznie a kapitánynak, s csatába dobhatja a vállával bajlódó középpályását, Cesc Fabregast is, aki fájdalomcsillapítókkal, beinjekciózva is kész vállalni az elődöntőt.
A párharc további kérdése lehet, hogy az öt góljával vb-listavezető spanyol David Villa gyarapítja-e dél-afrikai gyűjteményét, illetve hogy a pillanatnyilag 4 találatos Miroslav Klose tovább javít-e pozícióján. A német csatár nemcsak minden idők legeredményesebb német vb-szereplőjévé léphet ugyanis elő, hanem az öröklajstromnak is az élére ugorhat, merthogy jelenleg 14 góljával a második a korábban 15-ig jutott brazil Ronaldo mögött.
Ami a statisztikát illeti, a két válogatott 1935 óta 20-szor mérkőzött egymással, s hat döntetlen mellett nyolc német és hat spanyol siker született. A legutolsó két összecsapást a spanyolok nyerték, akik 2003-ban 3-1-re győztek, a 2008-as Európa-bajnokság döntőjében pedig 1-0-ra - a most is jelenlévő, viszont eddig gólképtelen Fernando Torres révén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?