Vb-2010 - első aranyérmükért hajtanak a spanyolok és a hollandok

Budapest |

<p>Egyaránt története első vb-címéért küzd a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság ma esti, 20:30 órakor kezdődő döntőjében az Európa-bajnok spanyol és a korábban kétszer ezüstérmes holland válogatott.</p>

A dél-európai gárda ezt megelőzően még soha nem jutott vb-fináléba, eddigi legjobb eredménye az 1950-es tornán elért negyedik hely volt, míg a hollandok 1974-ben és 1978-ban is elvesztették az aranycsatát. A mostani döntő nem csupán azért lesz történelmi, mert mindenképpen új világbajnokot avatnak, hanem azért is, mert európai alakulat eddig még nem tudott diadalmaskodni más kontinensen, és az sem fordult még elő, hogy Argentína, Brazília, Németország és Olaszország egyike sem résztvevője a végjátéknak.
A döntőben két gólkirály-jelölt is összecsap: a spanyolok megmentőjének nevezett David Villa, valamint az olasz Internazionaléval az idén mindent megnyert Wesley Sneijder eddig egyaránt ötször talált a hálóba a vb-n.
Az Oranje 24 mérkőzés óta veretlen, a dél-afrikai tornán hatból hatot nyert, s vasárnapi ellenfeléhez hasonlóan nem kényszerült hosszabbításra, mindegyik riválisát 90 perc alatt győzte le. A spanyolok mérlege a mostani vb-n 5 siker és 1 kudarc, utóbbit a nyitómeccsén a svájciaktól szenvedte el a gárda.
A johannesburgi Futballvárosban sorra kerülő világbajnoki döntőt az angol Howard Webb vezeti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?