Vb-2010 - Brazília folytatná az afrikaiak elleni menetelést

Johannesburg |

<p>Folytatná az afrikai csapatok elleni menetelését Brazília, amely  vasárnap az elefántcsontpartiakkal találkozik a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában.</p>

Az ötszörös vb-aranyérmes gárda 1974 óta ötször csapott össze a fekete földrészről származó válogatottakkal a világbajnokságok során, és valamennyiszer nyert, méghozzá kapott gól nélkül.
Az észak-koreaiakat kedden 2-1-re legyűrő együttes kapusa, Julio Cesar már csak az ellenfél várható taktikája miatt is derűlátó:
"Biztosan támadóbb felfogásban játszanak majd, mint az ázsiaiak, így nekünk is nagyobb terünk lesz. Nehezebb egy olyan csapat ellen gólt elérni, amelyik kizárólag a védekezéssel törődik."
A dél-amerikaiak 19-ével szemben még csak második vb-jükön szereplő Elefántokat - akik gólnélküli döntetlennel kezdtek Portugália ellen - dirigáló Sven-Göran Eriksson régről ismeri a másik kispadon ülő Dungát:
"Az 1988-89-es idényben edzettem őt a Fiorentinánál, már akkor is mindent tudott a futballról" - dicsérte kollégáját a svéd szakember.   
Brazília és Elefántcsontpart még sosem találkozott egymással, és egyetlen pozíció kivételével mindkét együttes változatlan

felállásban lép pályára a Futballváros Stadionban: a törött könyökén gipszet viselő Didier Drogba várhatóan a kezdőcsapatban kap helyet az afrikaiaknál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?