Varga Erik vb-ezüstérmes, és olimpiai kvótát szerzett

Varga Erik újra versenyez

A traplövő Varga Erik a kiváló második helyen végzett a csangvoni sportlövő-vb-n, és ezzel ötkarikás kvótát is szerzett Szlovákiának.

A Diószegen élő sportoló a selejtezőben csak kétszer hibázott, vasárnap két hibátlan 25-ös sorozatot után a harmadikban 23 találata volt, hétfőn pedig a hátralévő két selejtezős sorozatot ismét hiba nélkül teljesítette, ezzel holtversenyben az első helyet szerezte meg (az amerikai Walton Ellerrel együtt), és bekerült a fináléba.

A legjobb hat között csak a spanyol Alberto Fernández előzte meg, aki 50-ből 48 kört talált el. Varga 47-tel a második helyen zárt. A hidaskürti származású sportolónak ez a harmadik érme felnőtt világbajnokságról – 2014-ben és 2015-ben világbajnok volt. Ezen kívül van egy junior vb-aranya is.

A csangvoni dobogós helyezés azt is jelenti, hogy Varga Erik olimpiai kvótát szerzett. Ezt hagyományosan az ország kapja, ám az általános gyakorlat az, hogy a kvóta szerzője utazhat az ötkarikás játékokra. Vargának Tokió már a negyedik olimpiája lehet.

Varga Erik eredménye azért is jelentős, mert a teljes múlt évet ki kellett hagynia egy komplikált vállsérülés miatt, amelynek utóhatásait még ma is érzékeli. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?