Vancouver 2010 - Kanada várja a magyarokat

<p>Kanada tárt karokkal várja a magyarokat a februári, vancouveri téli olimpiára és az azt követő paralimpiára - jelentette ki Pierre Guimond, az észak-amerikai ország budapesti nagykövete.</p>

A pénteki nagykövetségi fogadáson a Magyar Olimpiai Bizottság vezetői mellett olyan korábbi hazai sportolók is megjelentek, akik részt vettek az eddigi két kanadai játékok valamelyikén - az 1976-os montreali nyári vagy az 1988-as calgaryi téli olimpián. Ott volt az eseményen a mostanáig utolsó magyar téli olimpiai érmes, az 1980-ban, Lake Placidben második helyezett jégtáncospár hölgytagja, Regőczy Krisztina, valamint egy régóta Budapesten tréningező kanadai olimpikon, a párbajtőröző Sherraine Schalm is.

Guimond a köszöntőjében kiemelte, hogy Magyarország és Kanada azon 12 ország közé tartozik, amelyek az eddigi összes téli olimpián részt vettek.

Schmitt Pál, a MOB elnöke az MTI-nek elmondta: reményeik szerint 15-20 magyar indulhat Vancouverben, és a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól - akik jelenleg a pekingi Világkupa-viadalon szerepelnek - várható a legjobb eredmény. A MOB elnöke egy magyar huszárt ábrázoló kis szobrot adott át a nagykövetnek.

"Biztos, hogy sikeres olimpia lesz, a kanadai szervezők tapasztalata garancia erre" - tette hozzá a MOB elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?