Van Kessel kétszer villant, már nem veretlen a DAC

Dunaszerdahely |

<p><span style="font-size: 11.9999990463257px;">Elvesztette veretlenségét a DAC, amely hazai pályán 2:0-ra kapott ki a címvédő trencséniektől a labdarúgó Fortuna Liga 5. fordulójában.</span></p>

A még veretlen második az eddig százszázalékos éllovast fogadta, a rangadó tehát jó focit ígért. A DAC-stadionban ezúttal is kiváló hangulat uralkodott, bár a nézőcsúcs nem dőlt meg. A hazaiak kezdőcsapatában helyet kapott az eltiltás után visszatérő Lupták, Polievka maradt ki.Jól kezdték a meccset a trencséniek, az 5. percben Rabiu lövését védte Tujvel. A másik oldalon a 18. percben Sarr próbálkozott, de fölé lőtt. Tíz perccel később Skovajsa küldött kapura egy nagyon kellemetlen lövést, Tujvel azonban most is védett. A hazai védelemben remekül játszott Michalík, aki többször mentett veszélyes helyzetben. Bár nem a leggyorsabb játékos, jó helyezkedésével a robbanékony Berót is szerelni tudta. A DAC legnagyobb helyzetét az első félidő ráadása hozta, egy remek kontra után  Pačinda lőtt, de a trencséni kapus - aki még gólt sem kapott a szezonban - szép vetődéssel védett. A második félidőben is folytatódott a tempós, hajtós játék, a DAC-nak is voltak ígéretes lövései. A 60. percben Szarkáról majdnem leszaggatták a mezt a 16-oson belül, de a bíró kifelé ítélt szabadrúgást. Két perccel később Koolwijk remek passzt adott a csereként beállt Van Kesselnek, aki tökéletesen helyezett lövéssel - a labda a kapufáról pattant a hálóba - megszerezte a vendégeknek a vezetést - 0:1. Három perc múlva ismét ő volt a főszereplő: ezúttal a jobb oldalon robogott el, és a sprintje végén védhetetlenül lőtt a hálóba. A 77. percben Ljubicic fejesét az alsó sarokból kaparta ki Šemrinec, aki a 85. percben Polievka bombáját is kiütötte. A csereként beállt Jurčo is rátűzött messziről egy kemény lövést, de Šemrinecnek most sem lehetett gólt lőni. A DAC szimpatikusan játszott, de a bajnoki címvédő két villanással eldöntötte a meccset. A dunaszerdahelyiek ezzel elvesztették veretlenségüket, s a táblázaton is lejjebb csúsztak. DAC - Trenčín 0:2 (0:0)Góllövők: Van Kessel (62., 65.)Sárga lap: Szarka, ill. Skovajsa, Rabiu.Játékvezető: Valášek, 5274 néző. DAC: Tujvel - Štepanovský, Michalík, Kwin, Brašeň - Sarr (68. Polievka), Ljubicic (87. Jurčo), Straka (78. Stephens), Pačinda - B. Ľupták, Szarka.TRENČÍN: Šemrinec - Čögley, Kleščík, Rundics, Madu - Bero, Lobotka, Skovajsa (45. Van Kessel) - Guba (87. Holúbek), Koolwijk (68. Wesley), Rabiu.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?