Változatlan menetrend

Pozsony. Pénteken az első kettős forduló összecsapásaival kezdődik a legmagasabb osztályú férfi röplabdabajnokság, az Extraliga 2003/2004-es évadja. „Tíz csapattal számoltunk, de hétfőtől kilencre szűkült a mezőny.

Pozsony. Pénteken az első kettős forduló összecsapásaival kezdődik a legmagasabb osztályú férfi röplabdabajnokság, az Extraliga 2003/2004-es évadja. „Tíz csapattal számoltunk, de hétfőtől kilencre szűkült a mezőny. A pozsonyi STU pénzhiányra hivatkozva visszalépett” – közölte Ivan Husár, a pontvadászatot irányító Röplabda Szakosztályok és Klub Társulásának elnöke. Az Extraliga mezőnye: Matador Púchov (bajnok), Chemes Humenné, Petrochema Dubová, Stavbár Žilina, Pienstav Stará Ľubovňa, VKP Bratislava, MŠK Zvolen, Flaga Nové Mesto nad Váhom, PU Prešov.

Változatlan lesz a lebonyolítás. Akárcsak legutóbb, az idén is az alapszakaszban kétszer találkoznak a csapatok, utána kétfelé oszlik a mezőny (1-4. és 5-9.) s az egyes csoportokban egyszer találkoznak az együttesek. A rájátszás második szakaszában az 1-6. helyezettek a playoffban mérkőznek, az alsóház (7-9.) a kiesés elkerüléséért küzd majd.

Ugyanilyen menetrend szerint zajlik majd a női Extraliga is, amely október 11-én rajtol. A tízcsapatos mezőnyben ott lesz a komáromi VC is (rövidesen külön írunk róluk). A többi induló: ŽU Žilina, Slávia UK Bratislava (bajnok), Forplast Bratislava, TU Košice, SH Senica, Doprastav Bratislava, VTC Pezinok, ŠG Nitra, MŠK Žiar nad Hronom.

Adalékként néhány érdekesség. Nyitrai színekben a junior Eb-re készülő szlovák válogatott indul. Akárcsak tavaly, idén két csapata lesz a Slávia UK-nak az élvonalban, a másik együttes ismét Forplast néven szerepel. Két komáromi klub is képviselteti magát a két legmagasabb osztályú bajnokságban: a VC az Extraligában, a SpoŠ az I. ligában (nyugati csoport). Ugyanebben a mezőnyben találhatók az érsekújváriak is, a keleti csoportban pedig a rimaszombati Slovan szerepel. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?