Valami elkezdődött

Nem emlékszünk, hogy egy futballklub olyan metamorfózison ment volna keresztül, mint a kassai FC. Az olasz tulajdonos teljesen szétzilálta az egyesületet, a csapatot és egyáltalán a város futballéletét, hogy aztán „jól végzett munkája” után távozzon. Most új időszámítás kezdődött az egyesületben.

Látványos, közönségszórakoztató futballt játszik a kassai csapatBerenhaut Róbert felvételeMilyen érzés mostanában a kassaiak trénerének lenni?

Kellemes. Nemcsak azért, mert veretlenek vagyunk, hanem elsősorban azért, mert egyre jobban konszolidálódik a helyzet a klubon belül. E nélkül nem léphetne előre a csapat.

Gondolta volna, hogy az ismert események után ilyen jó rajtot vesz az együttes?

Talán hihetetlenül hangzik, de bíztam az utolsó pillanatban összeállt gárdában, és csak mosolyogtam azon, ahogyan boldog-boldogtalan elparentálta a fiúkat.

Mire alapozta optimizmusát?

A játékosok képességeire, a türelmes összeszoktató munkára. Olyan tapasztalt futballisták tértek vissza Kassára, mint Martin Obšitník, Jaroslav Sovič, Milan Sovič, Ján Kozák, akik szlovákiai viszonylatban a legképzettebb labdarúgók közé tartoznak. Hamar adaptálódtak, jól megértik, kiegészítik egymást a régiekkel. Persze, idő kell ahhoz, hogy egységes kollektíva alakuljon, hogy zökkenőmentes legyen a formációk közti együttműködés. Például védőjátékunk még nincs kellő szinten, annak ellenére mondom ezt, hogy hét meccsen csak nyolc gólt kaptunk. Keresnünk kell a hátsó alakzatok optimális összetételét.

A csatárjátékkal elégedett?

Úgy fogalmaznék, a csapat összjátéka közelít elképzelésemhez, technikás védenceim a támadások során képesek váratlan és eredményes kombinációkra. Egyértelműen arra törekszünk, hogy kivitelezésünkben a labdarúgás megmaradjon játéknak, mert fontosak ugyan a gólok, de nem mindegy, hogyan érjük el. A gólokon kívül mást is adni akarunk a nézőknek.

Csakugyan, mit szól ahhoz, hogy csapata legutóbbi hazai meccsén tízezren voltak a lelátókon?

A szurkolók megérezték, valami elkezdődött Kassán. A klubélet visszatért a normális kerékvágásba, a csapat a régi nagyok stílusában igyekszik futballozni. Ez vonzerő a nézőknek.

Mit gondol, mennyire lesz vonzó a Púchov elleni szombati találkozó?

Úgy érzem, a szurkolók megszerették a csapatot, tetszik a játéka, ezért nem lenne meglepetés, ha ismét tízezren látogatnának ki a meccsre. Bizonyára még nem feledték a Slovan elleni kiváló produkciónkat. Egyébként azt szeretnénk elérni, hogy a fiúk futballozása szombattól szombatig legyen beszédtéma a nézők körében. Ahogy az én időmben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?