Vágsellyei továbbjutás

Vágsellye/Székesfehérvár/Artasz. Szombaton rendezték a női EHF-Kupa és KEK-mérkőzések visszavágóit. A vágsellyeiek ledolgozták négygólos hátrányukat a lengyel Lubinnal szemben, és bekerültek a nyolcaddöntőbe.

Vágsellye/Székesfehérvár/Artasz. Szombaton rendezték a női EHF-Kupa és KEK-mérkőzések visszavágóit. A vágsellyeiek ledolgozták négygólos hátrányukat a lengyel Lubinnal szemben, és bekerültek a nyolcaddöntőbe. A magyar együttesek felemásan szerepeltek, a Cornexi és a Győr továbbjutott, a Debrecen viszont kiesett annak ellenére is, hogy a visszavágón győzött görög ellenfele ellen.

EHF Kupa

ŠAĽA–ĽUBIN 28:19 (13:10). – Az első mérkőzésen 20:24, a vágsellyeiek jutottak a legjobb 16 közé. A hazaiak összeállítása és a gólok száma: Koday, Haris K.–Flaska 4, Ostényiová, Caltíková 2, Jančová, Hrabovská 7, Stuparičová, Weibelov, Géczová, Ladicsová 5, Sedláková 2, Banková 2, Kormanová 6. Hétméteresek 5:2, kiállítások 4:8, 1000 néző. Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, mindkét csapat látványosan kézilabdázott. Eleinte a vágsellyeiek vezettek 6:3-ra, de később az ellenfél 9:9-re egyenlített. Az első félidő hajrájában ismét a vendéglátók szereztek vezetést, elsősorban annak köszönhetően, hogy kiválóan lőttek az összekötők. Váratlanul kezdődött a második játékrész, csakhamar 13:13-ra egyenlítettek a lengyelek, és ha nem véd olyan kiváló formában Koday, akkor bizony több góllal is elhúzhattak volna a vendégek. Ez nem sikerült nekik, a hazaiak átvették a vezetést, s a meccs végéig tartani tudták.

CORNEXI-ALCOA–WIENER NEUSTADT 25:20 (10:12). A magyarok legeredményesebbjei: Kenyeres 8, Deli 4. A vártnál gyengébben kezdtek a hazaiak, az első mérkőzésen minimális előnyt szerző vendégek ettől felbátorodtak, és elhúztak. Később érvényesült a papírforma, a székesfehérváriak kiharcolták a továbbjutást a tizenhat közé, 52:48-as összesítéssel mentek tovább.

ARTASZ–DEBRECEN 25:26 (14:12). A görög bajnok a múlt héten 31:24-re nyerni tudott Debrecenben, s csak arra törekedett, hogy a visszavágón biztosítsa továbbjutását a nyolcaddöntőbe. Ezért nyerhettek a vendégek.

KEK

ZSELJEZNICSAR–GYŐRI ETO 25:33 (13:18). A vendégeknek arra kellett figyelniük, hogy meg ne fázzanak a bosnyákok elleni meccsen, ugyanis a csarnokban 0 (!) fok fok volt, és a kispadon ülők nagykabátban fagyoskodtak, de a magyarokat melengette, hogy a csapat biztosan verte ellenfelét, és került a legjobb tizenhat közé. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?