Urblík József: A Fradinak lőtt két gólom a mostani szezon csúcsa

Urblík József

A harmadik helyezéssel története – és egyúttal hat évet számláló NB I-es szereplése – legjobb eredményét érte el a Puskás Akadémia labdarúgócsapata. A siker tevékeny részese volt ifjabb Urblík József is. A 23 éves, ipolysági származású középpályással a hosszúra nyúlt szezonról beszélgettünk.
 

Csak az utolsó, 33. fordulóban vált biztossá, hogy a harmadik helyen végeznek. Mekkora volt az ünneplés?

Hosszú volt… Felcsúton kezdtük, a klub sok alkalmazottja ott volt a Pancho Aréna melletti létesítményben. Nagyjából hatvanan voltunk, mindenkivel együtt, aki bármilyen módon hozzájárult a sikerhez. Majd az egész csapat, a játékosok Pestre mentünk. Nagy ünneplés volt. 

A koronavírus-járvány utáni újrainduláskor nyolcpontos hátrányban voltak a harmadik helyen álló Mezőkövesdhez képest. Mennyire figyelték a rivális meccseit?

Amikor visszajöttünk a kényszerszünetről, tudtuk, hogy van esélyünk. Sokat edzettünk a karanténos időszak alatt, szerintem senki annyit nem edzett, mint mi. Hála Istennek ezt sikerült a pályán is megmutatni. Bár elsősorban magunkkal foglalkoztunk, a Mezőkövesdet természetesen néztük, figyeltük, milyen focit játszanak. Tudtuk, hogy nincsenek túl jó formában, amióta visszajöttek a járvány után, úgyhogy bíztunk benne, hogy ott tudunk lenni a harmadik helyen.

Ez volt a sorsdöntő tényező? Hogy a rivális hullámvölgybe került?

A szünet előtt a Mezőkövesd jó focit játszott, de a járvány után mintha már nem lett volna bennük annyi erő, úgy tűnt, mintha valami elfogyott volna náluk. 

Urblík József

Elégtétel volt ez a Magyar Kupa-kiesésért, ahol a Zsóry jutott tovább a Puskás ellen a negyeddöntőben?

Mindenféleképpen ott akartunk lenni az európai kupaporondon, csapatszinten elég jók vagyunk arra, hogy ott lehessünk. Bíztunk benne, hogy a harmadik helyen vagy a Magyar Kupán keresztül kivívjuk az Európa-liga-szereplést. A kupában sajnos kiestünk, de örülünk, hogy odaértünk a bajnokságban a harmadik helyre.

Remek mérleggel, négy győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel zárták az újraindulás utáni szakaszt. Mi volt a titkuk?

Valóban rengeteget edzettünk, míg a járvány idején hat hétig otthon voltunk. Minden nap csináltunk valamit, mindenki maga készült, ez volt szerintem a jó szereplés kulcsa.

Ön személy szerint mennyire elégedett, nemcsak ezzel az időszakkal, hanem az egész szezont nézve?

23 bajnokin négy gólt rúgtam, ebből a szempontból elégedett vagyok, persze azért lehetett volna több is… Volt egy kisebb sérülésem az idény elején meg a közepén, pár meccset ki kellett hagynom. A lényeg az, hogy a csapat harmadik tudott lenni, egyénileg mindenki elég jól teljesített ahhoz, hogy ez sikerülhessen. Személy szerint lehetett volna jobb is, de alapvetően elégedett vagyok. 

Hornyák Zsolt vezetőedző milyen feladatokkal küldi általában pályára?

Azzal, hogy segítsem a védekezést, segítsem a támadást. A nyolcas poszton játszom, úgyhogy előre is kell futnom, hátra is kell futnom. Fontos, hogy labdabiztos legyek, próbáljak valamit kitalálni, esetleg gólt is rúgni.

A pályán kivel érti meg magát a legjobban a csapattársak közül?

Nekem sokat segített, hogy két éve, mikor Felcsútra kerültem, a nyelv miatt természetesen nem volt gondom. Gyorsan beilleszkedtem, mind a magyarországi játékosokkal, mind a csehekkel, mind a távolabbról származó külföldiekkel jól megértjük egymást. Velem kapcsolatban nincs olyan, hogy valakivel nagyon jóban lennék, valakivel pedig rosszul jönnék ki, mindenkivel nagyon jó kapcsolatot ápolok, és szerintem ez meglátszik a pályán is.

Érdekes

Urblík József

Született: 1996. augusztus 22-én, Bártfán
Magasság/súly: 184 cm/79 kg
Posztja: középpályás
Eddigi klubjai: Nitra (2014–2016) 41 bajnoki/8 gól, Jihlava (2016–2018) 43/6, Puskás Akadémia (2018– ) 42/5
Sikerei: bronzérmes a Puskással, 4-szeres U21-es szlovák válogatott

A Puskásnál bolgár, holland, német, ukrán, cseh, horvát és ausztráliai légióst is találunk a keretben. Milyen nyelven kommunikálnak egymással?

Többségében azért magyarul, hiszen van tizenkét-tizenhárom magyar játékos a keretben. A többiekkel leginkább angolul, Plšekkel és Vaněčekkel természetesen szlovákul és csehül beszélgetünk. De az angol és a magyar az alap.

Ha gyorsan végigpörgeti maga előtt a szezont, melyik meccsen jött ki a legjobban a lépés?

Tavaly augusztusban a Fradi ellen (4:1) Felcsúton, amikor sikerült két gólt szereznem, az kimagaslik a többi közül. Pedig nem is játszottam a meccs elejétől, mert volt egy kisebb sérülésem. A 23. percben álltam be, és sikerült a Fradi ellen két gólt szereznem, ami fantasztikus.

Mi várható a folytatásban? Meddig szól a szerződése?

Korábban augusztusig szólt, de februárban hosszabbítottam újabb két évvel, 2022-ig biztosan maradok a Puskásnál. A bajnokság vége után két hét szabadságot kaptunk, július 13-án kezdjük a felkészülést. Nem hosszú a szünet, de ha ránézek a bronzéremre, az kárpótol érte. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?