Unalomba fulladt a mérkőzés

Pozsony. A sárga-feketék öt stabil játékosuk nélkül úgy futballoztak (futballoztak?) a máriatölgyesiek elleni szombati meccsen, mint az önszorgalomtól megrészegült hangya: megállás nélkül futottak, nagyon akartak, mentek előre. Mivel azonban rengeteget hibáztak, egyáltalán nem volt nívós a játékuk és az egész mérkőzés.

Pozsony. A sárga-feketék öt stabil játékosuk nélkül úgy futballoztak (futballoztak?) a máriatölgyesiek elleni szombati meccsen, mint az önszorgalomtól megrészegült hangya: megállás nélkül futottak, nagyon akartak, mentek előre. Mivel azonban rengeteget hibáztak, egyáltalán nem volt nívós a játékuk és az egész mérkőzés. A nézők (majdnem több ember volt a pályán és a kispadon, mint a lelátókon) unalomba fulladt, szigorúan izgalommentes 90 percnek voltak szemtanúi, de nem láttak semmi olyasmit, ami emlékeztetett volna az igazi labdarúgásra. Annál is inkább nem, a mert a tavasz „csodacsapata”, a Dubnica (szombatig három győzelem és egy döntetlen volt a mérlege) csalódást okozott. Itt-ott megcsillantott valamit a korábban látott szervezett, kombinatív játékából, de ez talán csak azért tűnt csillogásnak, mert a jó sztahanovista módjára igyekvő, futásban és küzdésben a tervet túlteljesítő sárga mezes ellenfelük olyan benyomást keltett, mintha az utcáról tévedt volna a pályára.

Mindkét oldalon kilátástalan passzok, fantázia nélküli megoldások, gyatra egyéni megmozdulások és lövési kísérletek jellemezték a meccset. A játékról kár lenne beszélni. Nem volt. De akkor mi történt a másfél óra során, amire emlékezni kell? Két eseményre. Rögtön a szünet után az Inter kapu elé ívelt egy szabadrúgást, Perniš kapus nem tudta megtartani Šebo lövését, s mivel a vendégvédők – ahogy mondani szokták – éppen moziban voltak, csak nézték, ahogyan Chalupka két méterről hálóba pofozta a labdát (47. perc). Tíz perc múlva Adam Nemec egyenlíthetett volna, átfejelte a labdát a kifutó Hýll kapus fölött, de Barmoš a gólvonalon mentett. Ennyi történt szombat délután a Disznómezőn.

Edzői vélemények: PECZE KÁROLY (Inter): „Nem volt könnyű dolgunk, hiszen öt játékosom is hiányzott a kezdőcsapatból, de taktikailag érett teljesítménnyel értékes győzelmet arattunk.” JOZEF JANKECH (Dubnica): „A nehéz talajú pályán elsősorban a küzdelem dominált. Mezőnyben hiába bizonyultunk egyenrangú ellenfélnek, ha a kapu előtt elfogyott a tudományunk.”

Gólszerző: Chalupka (47.). Játékvezető: Dvořáček, 690 néző. INTER: Hýll–Petráš, barmoš, Šedivý–Burza, Mráz, Paulík, Tomčák (90. Kunzo), Chalupka–Šebo (88. Brezík), Lembakoali (78. Horváth). DUBNICA: Perniš–Zimen, Špendla, Švestka, Pleva–Ševela, Držík (58. Švikruha), Kopačka, Kiška–A. Nemec, Ižvolt (66. Sokol). (T.V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?