Sport

Újra jegesmedvék a Félúti-tóban

Dunaszerdahely | Ezüstvasárnap kora délután immár tizenötödik alkalommal randevúznak a téli fürdőzés szerelmesei a dunaszerdahelyi Thermálpark szomszédságában található Félúti-tónál.
Ágh István

2018. december 15. 16:30

Archív felvétel.

A Pozsonyi Jegesmedveklub (Ľadové Medvede Bratislava) és a dunaszerdahelyi Sportfanatic Polgári Társulás hagyományos adventi túlélőpróbáján a téli fürdőzés megszállottjainak merülésére, valamint a legedzettebbek 750 méteres úszására kerül sor. „A távot nem véletlenül választottuk, ugyanis ezt a háromnegyed kilométert úszta a leggyakrabban Makai József, a dunaszerdahelyi úszások ötletgazdája, egyik elindítója, akire stílszerűen a hűs habokban emlékezünk. A legtöbben Pozsonyból érkeznek, de Gútáról, Komáromból, Privigyéről és Zsolnáról is várunk résztvevőket a Csallóköz szívébe. Az illusztris merülők között lesznek az idén a La Manche csatornát háromfős váltóban meghódító dunaszerdahelyi Sportfanatic sportklub tagjai, Nyáry Richárd, Pék Dezső és Pék Endre” – tájékoztatta lapunkat az adventi hangulatban zajló közönségvonzó rendezvényről Mészáros József, a dunaszerdahelyi téli úszások szervezője, aki fia, Máté társaságában szintén vízbe száll. A jeges fürdőzés szerelmesei az ünnepi köszöntőt követően előbb eléneklik himnuszukat, majd két órakor vízbe szállnak, s felkészülésük függvényében igyekeznek minél több időt eltölteni a vízben. A megengedett maximum egyébként 22 perc. Tavaly Mészáros Máté, saját felelősségére, 27 perc 11 másodpercet tempózott a hűs habokban. Az élmény ezúttal is garantált, de a szervezők bónuszként gulyással, teával és forralt borral is kedveskednek a tóhoz kilátogató nézőknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?