Újra BL-döntős a Bayern

Barcelona |

<p>Az elmúlt év után ismét bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába a Bayern München: a német csapat az elődöntő szerdai visszavágóján, az első összecsapáshoz hasonló könnyedséggel, 3-0-ra nyert az FC Barcelona vendégeként, így kettős győzelemmel, 7-0-s összesítéssel jutott tovább.</p>

A Bayern - amely eddig összesen négyszer szerezte meg a legrangosabb európai kupatrófeát - az elmúlt négy szezont figyelembe véve harmadik döntőjére készülhet, ám sem 2010-ben az Internazionale, sem tavaly hazai környezetben a Chelsea ellen nem nyert.

    A május 25-i fináléban német házidöntőt rendeznek, ugyanis a Bayern ellenfele a másik spanyol óriást, a Real Madridot búcsúztató Borussia Dortmund lesz.     Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:FC Barcelona (spanyol)-Bayern München (német) 0-3 (0-0)-------------------------------------------------------Camp Nou Stadion, 95 877 néző, v.: Skomina (szlovén)    Továbbjutott: a Bayern München, kettős győzelemmel, 7-0-s összesítéssel.    gólszerzők: Robben (49.), Piqué (72., öngól), Müller (76.)     sárga lap: Dani Alves (45.), Piqué (74.) illetve Robben (32.)     FC Barcelona:    -------------Valdes - Alves, Piqué, Bartra (Montoya, 87.), Adriano - Xavi (Sanchez, 55.), Song, Iniesta (Thiago, 64.) - Pedro, Fabregás, Villa     Bayern München:    ---------------Neuer - Lahm (Rafinha, 77.), Boateng, van Buyten, Alaba - Schweinsteiger (Luiz Gustavo, 66.), Martínez (Timoscsuk, 74.) - Robben, Müller, Ribéry - Mandzukic     Mivel a negyeddöntőben megsérült és azóta több mérkőzést részben vagy egészben kihagyó Lionel Messi csak a kispadon kapott helyet, az amúgy is tartalékos Barcelona már a kezdő sípszó előtt tovább gyengült. Tito Vilanova együttese ugyan az első találkozón mutatotthoz képest jobban futballozott, de így sem tudott komoly helyzetet kidolgozni az első félidőben a rendkívül taktikusan játszó, időnként veszélyes ellentámadásokkal operáló német gárdával szemben.     A fordulást követően nem sokkal eldőlt a továbbjutás: Robben a jobb oldalról betörve, a rá jellemző mozdulattal csavart a kapuba. A hitehagyott katalánok innentől kezdve szinte csak a mérkőzés végét várták, de hátrányuk tovább nőtt, amikor Piqué saját kapujába bombázott egy beadásnál. A Barca akárcsak az első mérkőzésen, most is összeomlott, négy perccel később ugyanis a Münchenben duplázó Thomas Müller fejelt a kapuba.      A Bayern simán nyerte a visszavágót is, ráadásul hat "veszélyeztetett" játékosa közül egyik sem kapott sárga lapot, így teljes csapattal vághat neki a Borussia Dortmund elleni döntőnek. A két csapat a Bundesligában szombaton "főpróbát" tart majd.     A Barcelona 21 mérkőzés után kapott ki hazai környezetben a BL-ben, előzőleg legutóbb 2009 októberében, a Rubin Kazany győzött a Camp Nou Stadionban.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"108033","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?