Újra a fél csapat távozott

Nagyölved. Kilenc évvel ezelőtt tűntek fel a III. fociligában, s azóta ott szerepelnek a nagyölvediek. A Lévai járás legeredményesebb csapatáról van szó.Tavaly ősszel tizenegyedikként végeztek.

Nagyölved. Kilenc évvel ezelőtt tűntek fel a III. fociligában, s azóta ott szerepelnek a nagyölvediek. A Lévai járás legeredményesebb csapatáról van szó.

Tavaly ősszel tizenegyedikként végeztek. Igaz, volt már sikeresebb idényük is, mostani szerényebb alakításukhoz nagyban hozzájárult az új átigazolási rendszer. A nyáron bevezetett rendszabály értelmében a nyári holt idényben nem kevesebb, mint hét labdarúgójuk szinte egyik napról a másikra más alakulathoz igazolt.

„Az őszi rajt előtt merész, de végrehajtható tervet dédelgettünk, ugyanis a harmadik hely elérését céloztuk meg, ám szélsebesen módosítanunk kellett elképzelésünkön. Ugyanis mindössze két hetünk maradt a játékospótlásra, s bár sikerült összeverbuválnunk hét új játékost, az összeszokottság hiánya sokáig érezhető volt. Az új szerzemények közül négyen korábban az ifik bajnokságában szerepeltek” – tájékoztatott Urbán Ferenc nagyölvedi klubmenedzser.

Az alig ezerhatszáz lakosú község csapatának a szurkolói mindenekelőtt a nagymegyeriek és a privigyeiek elleni összecsapásokra emlékeznek vissza a legszívesebben, a galántaiak elleni párbajt pedig igyekeznek mihamarabb elfelejteni.

Úgy látszik, a nagyölvediek igencsak balszerencsések, merthogy nemrég megismétlődött a tavalyi forgatókönyv azzal a különbséggel, hogy ezúttal eggyel kevesebb, vagyis hat futballista intett búcsút az egyesületnek. Michal Števko, Molnár Péter, Sásik, Bagala és Dulai a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának sereghajtójához, a Podhájska gárdájához távozott, míg Predajniansky lévai anyaegyesületébe tért vissza. „Tetemes gondjainkat természetesen most is megoldjuk. A mi játékosunk már a fiatal és hihetetlenül tehetséges Omar Ahmad, valamint a pozsonyi Slovant, a Petržalkát és a Trenčínt is megjárt tapasztalt Michal Kubala is. Még számos előkészületi meccsen lépünk pályára, köztük Vágújhelyen, Szereden, Lipóton és Poprádon, majd az ott látottak alapján további három játékossal véglegesítjük keretünket. Úgy érzem, hogy az őszihez képest erősebb és hatékonyabb csapattal vágunk neki a tavaszi pontvadászathoz” – tette hozzá a klubmenedzser.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?