Újévkor futnak, jótékonykodnak Nagypakán

nagypakai futás
Nagypaka |

Az új esztendő első napján Nagypakán ismét rendeznek futóversenyt. A nagypakai önkormányzat, a Nagypakáért Polgári Társulás, valamint a helyi önkéntes tűzoltók szervezésében zajló hagyományos újévi futóverseny a Három Paka Futása nevet viseli, s három év szünet után hetedik alkalommal zajlik.

A versenyzők a nagypakai Szent László templom elől rajtoltak, majd Kispakát és Csukárpakát érintve térnek vissza a célállomáshoz. Egy kör hossza 5 kilométer, a jól edzett futók akár duplázhatnak is. A távok egyébként gyalogosan is teljesíthetők. A gyermektáv hossza 400 méter. A rajtdíj 10 euró. „Akik nem igénylik az időmérést, azok belátásuk szerinti összeggel támogathatják karitatív rendezvényünket. A versenyzőknek chipes időmérést biztosítunk. A korosztályok első három helyezettjét különdíjjal, a célbafutást követően mindenkit emléklappal jutalmazunk. Természetesen frissítővel is szolgálunk. Azokat az érdeklődőket is várjuk, akik gyalogosan teljesítenék a távot. A lényeg, hogy testmozgással kezdjük a 2024-es esztendőt. Az előző évfolyamokhoz hasonlóan ismét jótékonykodunk. A rajtdíjból befolyt összeggel a dunaszerdahelyi kórház hematológiai-transzfúziós osztályának csapatát támogatjuk. Megérdemlik, hiszen a kollektíva tagjai időt és energiát nem sajnálva mobil véradásokat szerveznek a Csallóközben. A jelentkezéseket 13 órától fogadjuk, a rajtra 15 órakor kerül sor” – tájékoztatta lapunkat a rendszeres sportolásra, összefogásra, adakozásra buzdító rendezvényük részleteiről Ivan Seňan, a felső-csallóközi település polgármestere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?