Újabb taksonyi kapus a DAC-ban: Kiss Dániel

Dunaszerdahely |

<p>Szombat este (19.30) a labdarúgó Corgoň Liga második fordulójában a DAC a nyitrai együttest fogadja. A csallóközi csapat Besztercebányán 2:0-s vereséggel rajtolt, míg a Galád-legénység vendéglátóként 3:2-re legyőzte a Dubnicát.</p>

Fogadkoznak a sárga-kékek, hogy odahaza győzelemmel kezdik az idényt. A hét közben megoldódott a dunaszerdahelyi kapuskérdés: végül nem Pavol Kováč vagy Peter Bartalský lett a befutó,hanem a legutóbb a Slovantól a ligeti együtteshez kölcsönadott Kiss Dániel. Érdekes, hogy a 26éves hálóőr csakúgy a Galánta melletti Taksonyról származik, mint elődje, a Görögországba távozott közönségkedvenc, Novota János. Kissen kívül az elmúlt bajnokságban a Nyíregyházát erősítő Peter Struhárt és a korábban a Boltonban légióskodó Harsányi Zoltánt is leigazolta a DAC. Ondřej Szabóval, a Teplice és Kladno volt középpályásával is megegyeztek, a csallóközi vezetők remélik, hogy a találkozóig megérkezik a 31 éves cseh futballista játékengedélye. Javult a sérüléssel bajlódó iriáni Yavarzadeh állapota, de egyelőre csak a tartalékok között kap helyet.
„Nagyon várjuk már a meccset, hazai pályán mindenképpen nyerni akarunk. Az új szerzemények megszerzésében az is nagy szerepet játszott, hogy többségüknek nagyon tetszett a meccsek alatt a stadionunkban uralkodó fantasztikus légkör. Biztosra veszem, hogy lelkes szurkolóink most is tizenkettedik játékosként segítenek bennünket a három pont begyűjtésében” – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Többször láttam a nyitraiakat, például mindkét győriek elleni kupameccsükön ott voltam, tehát tudom, mire számíthatunk. Elsősorban a gyors Valentára, Mikušra és a rendkívül gólveszélyes Rák Robira kell odafigyelnünk, és persze a vendégek karmesterére, Hodúrra. A védelmük viszont sebezhető, amelyet remélem, többször is sikerül majd feltörnünk. Lesz néhány változás a múlt heti kezdőcsapathoz képest, mert több játékosunk csalódást okozott a Dukla otthonában. Bízom benne, hogy az új szerzemények pályára lépésének nem lesz adminisztratív akadálya, s így a legerősebb összeállításban szerepelhetünk” – fejezte be Radványi Miklós, aki szakított elődjei hagyományaival, és tegnap esti gyakorlást követően nem rendelte edzőtáborba a társaságot.
A DAC várható kezdőcsapata: Kiss–Obert, Struhár, Hrabač, P. Ďurica–Helísek, Hílek, Szabó (Lénárth),Gašparík–Harsányi,Matúš.
Ivan Hodúr, nyitraiak irányítója bizakodva várja az összecsapást: „Mindig kiváló a hangulat a DAC-stadionban, természetesen a drukkerek a hazaiakat biztatják. De ez nem zavar, mert általában megy a játék a csallóköziek ellen. Nálunk mindenki egészséges, meggyőződésem, hogy nem jövünk haza üres kézzel”– írja a nyitraiak honlapja. Egyébként júniusban a vágai felkészülési meccsen már találkozott a két csapat, akkor a nyitraiak 1:0-ra nyertek, de a csallóköziek mostani csapatából csupán négyen játszottak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?