Újabb csodára készülnek az izlandiak

St. Denis |

<p>Ma este (21.00) Franciaország Izlanddal mérkőzik a legjobb négy közé jutásért. Az északiak Anglia kiverése után újabb csodára készülnek, de ezúttal a házigazda ellen várhatóan nehezebb dolguk lesz.</p>

A franciák vendéglátóként megnyerték az 1984-es Európa-bajnokságot, valamint az 1998-as világbajnokságot és most sem szeretnék alább adni. A Deschamps-legénység a nyolcaddöntőben Írországot búcsúztatta.

„Jóval rázósabb meccs vár ránk, mint az angolok ellen. A franciák nagyobb iramot diktálnak, gyors és technikás játékosokkal rendelkeznek, de nem félünk tőlük” – szögezte le Jon Dadi Bödvarsson, a szigetországiak csatára.

„Nagy tornán mindig a legközelebbi mérkőzés a legfontosabb. Meggyőződésem, hogy megkeserítjük a franciák dolgát” – nyilatkozta Lars Lagerbäck, az izlandiak svéd társkapitánya.

Amíg Lagerbäck valamennyi játékosára számíthat, Didier Deschamps, a hazaiak szakvezetője két sárga lap miatt nélkülözni kénytelen a középhátvédjét, Adil Ramit, valamint a jó formában levő védekező középpályását, N'Golo Kantét. Rami helyett a Barcelona új szerzeménye, Samuel Umtiti lép pályára, akinek ez lesz az első válogatott mérkőzése. „Nem vagyok lámpalázas, bízom magamban, jó játékkal igyekszem meghálálni a kapitány bizalmát” – mondta Umtiti.

„Rendkívül kiegyensúlyozott kerettel rendelkeznek a franciák, nem lesz gond pótolniuk a két eltiltott futballistát. Minden csapatnak vannak erősségei és gyengéi, a házigazdák válogatottjánál az utóbbiakat nagyítóval kell keresni” – jelentette ki Lars Lagerbäck.

„Karrierem legfontosabb meccse előtt állok. A tréningeken felkészültünk az izlandiak hatalmas bedobásaira” – szögezte le Patrice Evra, aki felépült kézsérüléséből.

Az izlandiak közül a csapatkapitány Aron Gunnarsson tegnap nem edzett a többiekkel, de Lagerbäck kollégája, Heimir Hallgrimsson szerint nem sérült a kulcsember, csak lassabban regenerálódott, mint a többiek.

Egyértelműen a franciák a mérkőzés esélyesei, nagy meglepetés lenne, ha újabb izlandi csodát látnánk az Eb-n. (TASR, sz. z. )

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?