Új seprű jól seper?

Felsőpatony/Sárosfa |

<p>Az egykoron Détári Lajos nevével fémjelzett felsőpatonyiak hazai környezetben is bemutatkoznak vasárnap délelőtt (10.30) a sárosfaiak ellen a dunaszerdahelyi területi I. osztály 2. fordulójában.</p>

Érdekesség, hogy mindkét csapat új edzővel vágott neki a bajnoki évadnak. A vendég sárosfaiaknál úgy tűnik, jól seper az új seprű, hiszen magabiztos 3:0 arányú győzelemmel rajtoltak. „Thaly Zoltánt a még mindig aktív Šipoš József váltotta a kispadon. Remélhetőleg a felsőpatonyi pontszerzés sem marad el“ -árulta el óhaját Csiba Gábor sárosfai klubelnök. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott az újdonsült játékosedző a nyitómérkőzés kapcsán? „Taktikailag jól játszottunk. Komoly híreket hallottunk a csenkeiekről, így sima győzelmünk még inkább meglepő -hangsúlyozta Šipoš József játékosedző, majd a felsőpatonyiakra is kitért. - Idén estek ki az V. ligából, ezért alig ismerjük őket. Pontért utazunk otthonukba. Fejetlenül biztosan nem futunk előre, a kivárásra alapozunk. Lelkes Lászlóra sérülés miatt nem számíthatok a csatársorban, Restály Szilárd pedig kirándulás miatt lesz távol. Elképzelhető, hogy ismételten a védelem tengelyében fogok játszani, bár kedvenc játékterületem mindig is a középpálya volt. Vészmegoldásként még ez is belefér“ - részletezte a népszerű Sipi, aki a csenkeiek ellen is középhátvédként ténykedett. Felsőpatonyban nagy volt a jövés-menés. „Horváth László helyett Horváth Zoltán érkezett a kispadra - tájékoztatott az edzőváltásról Horváth József klubtitkár. - Hladký ausztriai vendégjátékosnak szegődött, Ambrus pedig visszatért Somorjára. Kovács Csabát és Tóth Zsoltot visszahoztuk a szentmihályfaiaktól, Csepreghy Attilát Kisudvarnokból. A fiatal Gál Balázs Csallóközkürtről erősít minket, a récsei Ivan Salak pedig a csatársorban bevethető“ - számolt be a változásokról a tisztségviselő. Megdöbbentő, de a hazaiak az utóbbi 35 évben mindössze másodszor játszanak a területi I. osztályban. „Hat évvel ezelőtt pottyantunk vissza, majd utcahosszal meg is nyertük a bajnokságot. Most azonban nincsenek ilyen terveink, csupán eredményes focit szeretnénk játszani“ - mondta Horváth József. Az első fordulóban az egyházkarcsaiak otthonában szenvedtek 2:0-ás vereséget. Tanulságok? „Az I. osztályban nagy küzdelem zajlik, sokkal egyszerűbb, míg az V. liga jóval technikásabb. Ehhez is hozzá kell szokni. Hűséges szurkolóinktól türelmet kérünk. Negyedik, ötödik ligás bajnokikhoz voltak szokva, de itt is becsülettel szeretnénk játszani. Első hazai találkozónkon csakis a három pont begyűjtése a cél.“ (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?