Új otthon, régi forrás

Elsősorban a somorjai kosarasok új otthona lett a Samaria Sportközpont. Ők tudják a legjobban, mit jelentett Dunaszerdahelyen vagy Pozsonyban fogadni az ellenfeleket, és mennyire más volt a régi T18-asban a szurkolók gyűrűjében hazai kosarak alatt forgolódni.

Elsősorban a somorjai kosarasok új otthona lett a Samaria Sportközpont. Ők tudják a legjobban, mit jelentett Dunaszerdahelyen vagy Pozsonyban fogadni az ellenfeleket, és mennyire más volt a régi T18-asban a szurkolók gyűrűjében hazai kosarak alatt forgolódni. De ez is hosszú évekig csak kivételek osztogatása árán ment. Ennek már vége, mert elkészült az új városi sportcsarnok.

Kardos Károly klubmenedzsert első benyomásairól faggattam.

Megnézte az új létesítményt. Mit tapasztalt?

Januártól, amikor elkezdték bontani a T18-ast, nagy várakozás, belső bizsergés kerített bennünket hatalmába. Arra voltunk kíváncsiak, milyen lesz az új terem, valóban olyan lesz-e, mint amit a tervekben láttunk. Elkészül-e időre, amiben ugyan bíztunk, de mindig ott volt bennünk a bizonytalanság. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen fantasztikusra sikerült. Ez a létesítmény a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség, vagyis a FIBA előírásainak is teljes mértékben megfelel. Ezzel a következő húsz évre Somorján biztosított a kosárlabda jövője. Mellette más sportágakban is nyílik versenyzési, edzési lehetőség. Annak örülök a legjobban, hogy a mostani kosarasok gyerekei is sportolhatnak még ebben a csarnokban.

Régi vágyuk volt a somorjai kosarasoknak, hogy legyen végre olyan csarnokuk, amellyel szemben senkinek sem lehetnek kifogásai. Most itt van, elkészült. Milyen lehetőségeket kínál a klubnak az új helyzet?

Ezután nemzetközi kupasorozatba is bekapcsolódhatunk. És hazai pályán fogadhatjuk ellenfeleinket. Persze mindig a költségvetésünk és játékoskeretünk lehetőségeihez igazodva. Idén a közép-európai ligába akarunk jelentkezni, ahol főleg cseh, román, szlovák, esetleg osztrák csapatok indulhatnak.

Végigjárta a játékosokkal a sportcsarnokot. Mit szóltak a lányok?

Szinte ámulatba estek azok után, amit korábban a T18-asban tapasztaltak. Modern öltözőket, csarnokot kapnak, lesz végre rendes nézőtér. Reméljük, a szurkolók is eljönnek a meccseinkre, és hajtani fogják a csapatot a győzelmek felé.

Múlt héten kezdték a felkészülést az új bajnoki évadra. Más újság is van az új otthonra talált klubban?

Két játékosunk. Alexandra Hašková és Lelkes Juli ott volt az U18-as szlovák válogatottban, amely nemrégen megnyerte a romániai B kategóriás Európa-bajnokságot. Ők továbbra is a női csapatban kapnak helyet. Idén is folytatjuk azt a szándékunkat, hogy újabb fiatal somorjai kosarasokat építsünk be a női csapatba, hogy három–négy év múlva maximum egy vagy két nem somorjaira legyen szükség az együttes összeállításakor, hogy a csarnok és a csapat is a somorjaiaké legyen, és somorjaiak játszanak nálunk. Erre nagyon jók a kiindulási alapok, hiszen kadettjaink tavaly másodikok voltak az országos bajnokságon, juniorjaink pedig negyedikek. Már ebből a társaságból szeretnénk az új idényben további fiatalokat a nők közé felvinni, hogy tapasztalatokat szerezzenek. S ezt a szokásunkat akarjuk folytatni évről évre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?