Új magyar jégtánckettős

<p>Szép karácsonyi ajándékot kaptak a&nbsp;magyar jégtáncrajongók: december 25-én hivatalossá vált, hogy Lukács Ádám a korábbi junior világbajnok Anna Janovszkajával folytatja. A kettős célja az olimpiai kvalifikáció.</p>

Lukács Ádám korábban az olasz Carolina Moschenivel alkotott egy párt, első szezonjukban a felnőttek között nagyon ígéretes eredményeket értek el, a 2014/15-ös idényben az Eb-n 15., a vb-n 18. helyen végeztek. A duó azonban 2015 nyarán szétvált. Moscheni Major Balázzsal az oldalán magyar színekben folytatta, az idei pozsonyi Eb-n is szerepeltek, de nem kerültek be a kűrbe. Néhány hónappal később jött a bejelentés, hogy újra összeáll a Moscheni, Lukács kettős, szeptemberben azonban ismét szétváltak.

„Carolinával az első szakítást sokkal rosszabbul éltem meg, mint a másodikat, talán mert úgy éreztem, voltam már ebben a helyzetben egyszer, és túléltem. Úgy érzem, mindketten megpróbáltuk, amit lehetett, hogy ezt a párt kétszer is egyben tartsuk, de valamiért ez nem sikerült, ezek szerint így is kellett lennie” – mondta lapunknak a 20 éves Lukács Ádám, aki rögtön a szétválás után több megkeresést is kapott, abban azonban nem volt biztos, hogy mennyire akarja folytatni. „Amiben biztos voltam, az az, hogy csak olyan partnerrel szeretnék összeállni, akivel korcsolyázótudásban, művészi képességekben és emberileg is tökéletesen összeillünk. Tudtam, hogy erre az esély – főleg szezon közepén – szinte egyenlő a nullával, ezért sok lánnyal is beszélgettem lehetséges próbakorcsolyázásról, de semmi konkrét nem alakult egészen novemberig” – mesélte a jégtáncos.

Lukács ekkor szerzett tudomást arról, hogy a 2015-ös junior világbajnok Anna Janovszkaja, Szergej Mozgov kettős felbomlott. A magyar jégtáncos azonnal felvette a kapcsolatot a pár nélkül maradt 20 éves orosz versenyzővel. „Tudtam, hogy Anna fantasztikus korcsolyázó, ezért reméltem, pozitív választ kapok, és összejöhet a próbakorcsolyázás. Levelemre Anna egyből válaszolt, és úgy döntött, Pestre utazik pár napra. Az első jégre lépésünk után már tudtuk mindketten, hogy összeillünk, és egy párt akarunk alkotni. Mindketten nagyon boldogok voltunk, vagyunk, hiszen egyikünk sem volt biztos benne, hogy lesz-e lehetőségünk újra folytatni a versenysportot, méghozzá azon a szinten, ahol azt mindketten szeretnénk” – hangsúlyozta Lukács Ádám.

A kettős elé az orosz szövetség sem gördített akadályokat, karácsony első napján hivatalossá vált, hogy Janovszkaja magyar színekben indulhat. Az új pár az oroszországi Novogorszkban készül Nyikolaj Morozov irányítása alatt, fő céljuk a 2018-as olimpiai részvétel. A játékokra a jövő márciusi, helsinki vb-n lehet kvótát szerezni, így a kettősnek két hónap alatt kell a nulláról felkészülnie.

A vb-induláshoz még a technikai minimumot is meg kell szereznie a kettősnek, amely a februári Bavarian Openen tervez először versenyezni. „Napi 6–8 órát edzünk, a rövidprogramunk elkészült egy hét alatt, most már futjuk is egybe. A kűr januárban fog elkészülni Amerikában, ahová Nyikolajjal megyünk” – avatott be a részletekbe Lukács Ádám.

A nem kevés kiadás fedezésére a szövetségtől komoly segítséget kapnak. „Valóban, a sport drága, a MOKSZ erkölcsi és jelentős anyagi támogatása nélkül mi sem tudnánk felkészülni. Továbbá szükségünk van szüleink támogatására is, én személy szerint pedig Laki Péter úrnak köszönhetem, hogy a Laki cég hónapok óta segít a személyes kiadásaimban” – mondta Lukács Ádám.

A két jégtáncos kapcsolata az első percektől kezdve nagyon szoros és baráti, úgy érzik, mintha már évek óta együtt dolgoznának. Lukács csak szuperlatívuszokban beszél társáról: „Anna végtelenül elegáns és légies a jégen, ezen felül pedig, ami a legfontosabb, nagyon szorgalmas és céltudatos. A sok óra edzés szinte elrepül, észre sem vesszük, hogy annyit edzünk, mint korábban még soha egyikünk sem. Hisszük, hogy ez a munka, a magyar szövetség és edzőink támogatása még rengeteg szép pillanatot és sikert fog hozni nekünk és Magyarországnak!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?