Új bajnokot avatnak

London. Ma Wimbledonban családi döntő lesz női egyesben, mert Venus Williams és húga, Serena is nyert az elődöntőben. A francia Amélie Mauresmo elleni 55 perces győzelem azt jelenti, hogy hétfőtől a fiatalabb amerikai sztár vezeti majd a világranglistát.

A családban marad a wimbledoni trófea, Venus (balról) és Serena WilliamsTASR/EPA-felvételA papírformának megfelelően a két évvel ezelőtt és tavaly is tornagyőztes amerikai Venus Williams jutott elsőként a női egyes fináléjába. A világelső szokásos erőteniszével felőrölte Henin ellenállását, még azt is megengedhette magának, hogy többet rontson. A belga játékos mindent megtett, a közönség is támogatta, de ez is kevés volt a sikerhez. Venus sorozatban 20. találkozóját nyerte Wimbledonban.

Húga ellenfele a legjobb nyolc között még meglepetésre legyőzte az egykori világelső, szintén amerikai Jennifer Capriatit, de ezúttal már jóval szerényebb teljesítményt nyújtott. Igaz, a feladat is sokkal nehezebb volt, mert amíg a szerdai rivális sérüléssel bajlódott, addig Serena Williams kirobbanó erőben és formában teniszezett. A tengerentúli világsztár végig nagy fölényben játszott, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelme. Akárcsak korábban Hantuchová ellen, akit a negyeddöntőben 6:3, 6:2-re vert. Hantuchová: „Serena hihetetlenül jól adogatott, szerváinak nem találtam ellenszerét.”

NŐI EGYES, elődöntő: V. Williams (amerikai, 1.)–Henin (belga, 6.) 6:3, 6:2; S. Williams (amerikai, 2.)–Mauresmo (francia, 9.) 6:2, 6:1.

A Williams-nővérek harmadszor találkoznak Grand Slam-torna fináléjában, tavaly a US Openen Venus volt a jobb, míg idén Párizsban Serena.

A férfiaknál a legjobb négy közé a közönségkedvenc Henman, a világelső Hewitt, a dél-amerikai Nalbandian és a Krajiceket nagy meglepetésre búcsúztató Malisse jutott a legjobb négy közé, így biztos, hogy Wimbledonban új bajnokot avatnak. Elsőként a hagyományos világranglistát vezető ausztrál Lleyton Hewitt jutott be a férfi egyes fináléjába, miután az esőszünettel tarkított elődöntőben meglepően könnyedén, 2 óra 19 perc alatt legyőzte a brit Tim Henmant. A pályafutása első wimbledoni elődöntőjében szereplő 21 éves Hewitt kezdte jobban a mérkőzést: kitűnően helyezett tenyereseivel az első perctől kezdve irányította a játékot. A legjobb négy között már negyedszer pályára lépő Henman csak futott az eredmény után, de a játszmavesztést nem tudta elkerülni: 56 perc alatt az ausztrál játékos szerezte meg a vezetést. A második szettben is Hewitt fölénye érvényesült. A harmadik játszmában Hewitt 5:3-ra elhúzott, s úgy tűnt, simán begyűjti a győzelmet. Henman azonban hozta saját adogatójátékát és egy gyors breakkel ki is egyenlített, többre azonban már nem futotta az erejéből. Az első helyen kiemelt ausztrál végül stílusosan, ásszal fejezte be a találkozót.

FÉRFI EGYES, negyeddöntő:Henman (brit, 4.)–Sa (brazil) 6:3, 5:7, 6:4, 6:3, 4:6, 6:4, Hewitt (ausztrál, 1.)–Schalken (holland, 18.) 6:2, 6:2, 6:7, 1:6, 7:5, Nalbandian (argentin, 28.)–Lapentti (ecuadori, 22.) 6:4, 6:4, 4:6, Malisse (belga, 27.)–Krajicek (holland) 6:1, 4:6, 6:2, 3:6, 9:7.

Elődöntő: Hewitt–Henman 7:5, 6:1, 7:5. A Malisse–Nalbaldian találkozó lapzárta után ért véget.

A Kevin Ullyet, Daniela Hantuchová zimbabwei, szlovák kettős a vegyes párosok mezőnyében bejutott a negyeddöntőbe, miután 7:5, 6:3-ra nyert a Childs, Baltacha brit duó ellen.

u A 45 éves Martina Navratilova, aki a legtöbb mérkőzést játszotta Wimbledonban, szerdai kiesésétől függetlenül még mindig nem tervezi pályafutásának végleges befejezését. „Jobb fizikai állapotban érzem magam, mint 30 évesen“ – mondta az egyéniben és párosban összesen 333 tornagyőzelmet arató játékos. A cseh származású amerikai teniszezőnő az ausztrál Woodbridge oldalán most a vegyes páros 3. körében búcsúzott a Kurnyikova, Björkman duótól elszenvedett 3:6, 6:4, 6:2-es vereség után.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?